Njen posao su ljudski resursi: ‘Još na studiju sam osjetila da će me karijera odvesti u tom smjeru’

Autor: Tomislav Hrastovčak , 29. travanj 2014. u 10:53
Vedrana Zovak

Vedrana Zovak imenovana je nedavno voditeljicom odjela ljudskih resursa turističke kompanije Uniline.

Vedrana Zovak imenovana je nedavno voditeljicom odjela ljudskih resursa turističke kompanije Uniline. Povodom toga rekla nam je nešto više o svojoj karijeri i novoj poziciji.

Koji su Vaši ključni planovi dolaskom u novu kompaniju?

Neki od osnovnih zadataka na novoj poziciji bit će akviziranje stručnih kadrova, njihova izobrazba i edukacija – bilo da je riječ o novim ili postojećim kadrovima u sklopu Unilinea. Uz to, odrađuju se projekti na razvoju tima, osmišljavamo i provodimo pravila i procedure za kvalitetniji rad i razvoj kompanije te upravljamo radnim procesima kompanije u skladu s aktualnim Zakonom o radu.

Kako je dosad tekao Vaš profesionalni put?

Još tijekom apsolventskog studija psihologije postala sam dio tima Nexe grupe. Nakon toga slijedila je kratka karijera rada u prosvjeti te sam se nakon toga pridružila Unilineu. U početku sam bila zadužena prvenstveno za selekciju kadrova, a nakon što su u Unilineu prepoznali moje kvalitete i ambicije, ponudili su mi radno mjesto Voditelja odjela. Tijekom perioda koji sam provela u Unilineu, kompanija je provela i realizirala značajna ulaganja u razvoj svojih zaposlenika. Gledajući kroz prizmu budućnosti razvoja samog Unilinea kroz stručnost kadrova, osnovni nam je cilj daljnja stručna izobrazba, educiranje kadrova, a posljedično i razvoj i širenje kompanije.

Što vas je privuklo karijeri u ljudskim resursima?

Već na drugoj godini studija psihologije osjetila sam želju za razvojem na području organizacijske psihologije. Već tada, prije 10 godina, osjećala sam da će me poslovna karijera odvesti u tom smjeru. Najveću podršku sam imala od svog tadašnjeg mentora koji je uložio trud i znanje u mene, te je uvidio značajan potencijal za razvoj.

Što biste poručili svakome tko se u životu želi baviti poslovima vezanim uz ljudske resurse?

Svim ljudima koji se jednog dana žele baviti ovim poslom želim poručiti da je potrebno kontinuirano ulagati u vlastiti razvoj i napredak. Budite konzistentni u vlastitoj nadogradnji i nastojte ne samo slijediti trendove već ih i stvarati. Time kreirate uvjete za vlastiti napredak, ali i poziciju koja će vas činiti dobrim djelatnikom i stručnjakom koji može stvoriti dodatnu vrijednost za cjelinu u kojoj radite.

Komentari (1)
Pogledajte sve

https://www.123test.com/career-test/

New Report

Close