Cijela karijera vezana mu je uz financije, ovo je njegov savjet za uspjeh

Autor: Tomislav Hrastovčak , 10. travanj 2014. u 11:21
Marko Štajduhar

Marko Štajduhar ima značajno iskustvo u financijskom sektoru koje je stekao na vodećim kratkom pozicijama u domaćim financijskim institucijama.

Nakon ulaska na naše tržište početkom godine, hrvatska podružnica najvećeg francuskog posrednika u osiguranju i reosiguranju Gras Savoye zadovoljila je uvjete za ulazak u globalnu partnersku mrežu Gras Savoye Willis, koja predstavlja strateško partnerstvo kompanije Gras Savoye i globalnog osiguravajućeg diva Willis Group.

Domaća podružnica Gras Savoye Hrvatska krajem travnja formalno postaje dio partnerske mreže Willis Network Brokers, a menadžer za Hrvatsku bit će Marko Štajduhar, izvršni direktor Gras Savoye Hrvatska.

Marko Štajduhar ima značajno iskustvo u financijskom sektoru koje je stekao na vodećim kratkom pozicijama u domaćim financijskim institucijama, od banaka do osiguravateljskih tvrtki. U razgovoru za Poslovni.hr otkriva više o svom profesionalnom putu i novoj poziciji.

Koje zadatke i ciljeve obuhvaća Vaša nova funkcija?

Moja i procjena kolega iz grupe je da je domaće tržište sazrelo za nove proizvode i usluge, ali i standarde koje Gras Savoye Willis donosi sa sobom. Mnogo veće mogućnosti razvoja tržišta otvorio je i sam ulazak Hrvatske u EU. Ambicije smo postavili visoko s obzirom na to da je Gras Savoye, kao većinski ulagač i grupacija koje ima stogodišnju tradiciju poslovanja, u RH osnovao dioničko društvo Gras Savoye Croatia zajedno s manjinskim lokalnim i inozemnim partnerima. Preduvjet za početak poslovanja bio je otvaranje ureda, zadovoljenje svih formalnih preduvjeta za početak rada, pa potom i okupljanje tima koji može osigurati rast i uspjeh na tržištu. Isto smo uspješno završili pa nam je sada cilj uspostaviti kvalitetnu suradnju, kako s klijentima koji su dio već postojećeg portfelja Willis grupe, tako i s domaćim i međunarodnim kompanijama. Naš glavni cilj je klijentu koji nam povjeri povjerenje putem mreže domaćih i inozemnih osiguratelja osigurati što je kvalitetnije pokriće osiguranih rizika uz istovremeno prihvatljivu razinu premije osiguranja.

Kako je dosad tekla Vaša profesionalna karijera?

Čitava moja profesionalna karijera vezana je uz financije. Najviše iskustva sam stekao u korporativnom bankarstvu, radeći u nekoliko velikih međunarodnih bankarskih grupacija te nedavno i u jednoj renomiranoj osiguravajućoj kući. U najvećem dijelu karijere radio sam na pozicijama višeg menadžmenta. Bio sam i financijski direktor nekoliko razvojnih projekata u vrijeme ekspanzije građevinskog sektora. Mogu reći da sam imao priliku upoznati sve glavne elemente financijskog, ali i realnog sektora, znam kako je biti na strani nekoga tko razvija i nudi financijski proizvod, ali i na strani klijenta, korisnika, što smatram svojom prednošću.

Što biste savjetovali svakome tko želi ostvariti uspješnu karijeru u financijskom, odnosno osiguravateljskom sektoru?

Savjet je vrlo jednostavan – predan rad, konstantna želja za učenjem i unapređivanjem znanja i vještina te otvorenost novim rješenjima ključ su uspjeha. Bitno je shvatiti da je osim znanja i predanog rada, sinergija financijskog i realnog sektora uz kvalitetan gospodarski okvir preduvjet uspješnog poslovanja.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Jako dojmljivo – samo nismo saznali imena tih tvrtk u kojima je gospodin radio!
Drugo sve pet![emo_smijeh]

New Report

Close