Andy Gaskin koji je kuhao britanskoj kraljici, sada će delicije spremati Maistrinim gostima

Autor: Marija Crnjak , 21. srpanj 2015. u 12:58
Andy Gaskin novi šef kuhinje Maistrinih hotela. Press Foto

Andy Gaskin iz Velike Britanije preuzeo je mjesto glavnog chefa kuhinje u Maistrinim hotelima, objavili su iz Maistre.

Andy Gaskin iz Velike Britanije preuzeo je mjesto glavnog chefa kuhinje u Maistrinim hotelima Monte Mulini, Lone i u nedavno otvorenom boutique hotelu Adriatic u Rovinju.

Kako ističu u kompaniji, svoju bogatu karijeru koja je započela prije 35 godina Gaskin je gradio u brojnim restoranima u Aziji, Africi, Francuskoj i Italiji. Surađivao je sa svjetski poznatim kuharima s Michelinovim zvjezdicama Michelom Rostangom i Fulviom Pierangelinijem, bio je dio timova u restoranima s Michelin zvjezdicama u Rimu (1 zvjezdica), Monte Carlu i Parizu (2 zvjezdice) te u Brayu, Velika Britanija (3 zvjezdice), a večere je pripremao za mnoge slavne osobe među kojima i za kraljicu Elizabetu II na CHOGM na Malti.

Svoj stil kuhanja opisuje kao inovativan, lagan i nadahnut Mediteranom, uz korištenje sezonskih lokalnih namirnica. U tome su ga nadahnuli njegov profesor Hubert iz kulinarske škole koji mu je dao osnovno znanje, Marco Pierre White čiju predanost visokoj kvaliteti i savršenstvu iznimno cijeni te Heston Blumenthal zbog svoje kreativnosti i stalnog preispitivanja svih aspekata kulinarstv).

Kao chef kuhinje luksuznih hotela Maistre, Gaskin je zadužen za obuku i usavršavanje pojedinih timova, nadzor kvalitete kao i unaprjeđivanje kulinarskih ideja. Pritom će usko surađivati s glavnim kuharima restorana spomenutih hotela Radovanom Blagićem (Monte Mulini), Teom Ivaniševićem (Lone) i Nikolom Hreljom (Adriatic).

„Moj me životni put uz brojna manja skretanja iz velegrada kakav je London dovela do jadranske obale u prekrasan mali grad Rovinj. Radujem se izazovu daljnjeg razvijanja i unaprjeđivanja kulinarske ponude u hotelima tvrtke Maistra. U tom pogledu veliku važnost pridajem upotrebi samo najboljih, lokalnih sastojaka u proizvodnji dobavljača koje sam osobno u suradnji s Radovanom, Teom i Nikolom odabrao“, kaže Gaskin dodajući da će svaki restoran imati vlastitu priču koja će se oslanjati na ljude koji stoje iza njega: kuhari, poljoprivrednici, ribari…, a sve to bit će uklopljeno u bogato međunarodno iskustvo koje donosi sa sobom.

Komentirajte prvi

New Report

Close