Na čelu Đuro Đaković grupacije bit će šest mjeseci

Autor: Poslovni dnevnik , 07. siječanj 2020. u 21:59
Dolazi nakon Bogdanovića koji je dao ostavku/ Ivica Galović/PIXSELL

Hrvoje Kekez imenovan je na mandat do 7. srpnja. Brodska tvrtka grca u problemima, računi su još blokirani.

Novi predsjednik Uprave Đuro Đaković grupe je Hrvoje Kekez, koji je imenovan na mandat od šest mjeseci, izvijestili su u utorak iz te slavonskobrodske tvrtke.

Kako se navodi u objavi na Zagrebačkoj burzi, u subotu 4. siječnja 2020. Hrvoje Kekez iz Slavonskog Broda imenovan je predsjednikom Uprave Đuro Đaković grupe na mandat od šest mjeseci, i to od 7. siječnja do 7. srpnja 2020. Upravu tvrtke tako od utorka čine Hrvoje Kekez kao predsjednik Uprave, te Slaven Posavac kao član Uprave, zaključuje se u objavi slavonskobrodske tvrtke. Bivši predsjednik uprave Đuro Đaković grupe Marko Bogdanović je 30. listopada prošle godine podnio ostavku.

U obrazloženju ostavke Bogdanović je istaknuo kako se Đuro Đaković grupacija nalazi u nezavidnoj situaciji uslijed dva ključna problema –  nemogućnosti financijskog praćenja proizvodnje vagona za izvoz i nedostatka vlastitog kapitala. Također naveo je i da je provedeno gotovo kompletno poslovno restrukturiranje i da trenutačno grupacija posluje samo u održivim programima, dok su svi neperspektivni ugašeni.

Bogdanović je naveo i da smatra kako, unatoč naporima Uprave i ostvarenom napretku u poslovnim rezultatima, "daljnje poboljšanje nije moguće bez provođenja cjelovitog financijskog restrukturiranja s naglaskom na jačanje kapitala grupacije". Grupaciju je lani u studenom pogodio štrajk radnika zbog neisplate plaća. Prije Božića ministar gospodarstva Darko Horvat obznanio je da su plaće trebali dobiti do kraja godine i da će država dati svoje jamstvo od 150 milijuna kuna za kreditni aranžman ĐĐ-a, čime bi se do 17. siječnja trebali deblokirati poslovni računi tvrtki unutar grupacije i osigurati likvidnost za dovršetak postojećih i ugovorenih poslova.

Komentirajte prvi

New Report

Close