Marta Sršen Stražičić imenovana ravnateljicom Nacionalnog parka Mljet

Autor: Poslovni.hr/Hina , 05. rujan 2013. u 16:16
Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL

U priopćenju ističu da se novoimenovana ravnateljica zalaže za strategije regionalnog razvoja s naglaskom na ekološki prihvatljive programe i problematiku otoka.

 Diplomirana ekonomistica Marta Sršen Stražičić imenovana je, odlukom ministra zaštite okoliša i prirode Mihaela Zmajlovića, ravnateljicom Javne ustanove Nacionalni park Mljet na razdoblje od četiri godine te je 1. rujna stupila na dužnost, izvijestilo je Ministarstvo.

U priopćenju ističu da se novoimenovana ravnateljica zalaže za strategije regionalnog razvoja s naglaskom na ekološki prihvatljive programe i problematiku otoka.

Prenose njenu izjavu u kojoj stoji da će joj temeljni ciljevi tijekom mandata biti "zaštita i očuvanje prirode kakvu se još rijetko gdje može vidjeti, osmišljavanje infrastrukturnih i razvojnih projekata na području Nacionalnog parka Mljet, ali i kulturna promocija Parka i čitavog otoka čija povijest i jedinstveni povijesno-kulturni spomenici zaslužuju istaknutije mjesto".

Povodom imenovanja ministar Zmajlović je naglasio da naše najstarije morsko zaštićeno područje zaslužuje posebnu pažnju i izrazio uvjerenje da će Sršen Stražičić svojim znanjem, iskustvom i idejama doprinijeti njegovom očuvanju i održivom razvoju.

Sršen Stražičić na mjesto ravnateljice dolazi iz bankarskog sektora, posjeduje iskustvo u sektoru marketinga i turizma, a u Javnoj ustanovi ''Nacionalni park Mljet'' prethodno je radila kao voditeljica pododsjeka financija. Diplomirala je na Fakultetu za turizam i vanjsku trgovinu u Dubrovniku, stoji u priopćenju.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Nacionalni parK KRKA:
– nitko se ne pridržava voznog reda na prijevoznim brodovima istaknutog na tabli
– nema dovoljno sanitarnog prostora / WC-A / to zbilja nije normalno
kakav je red za žene …
– nema prilagođene hrane za izletnike – palačinke s čokoladom??????
– kaos na terenu za kupanje, gdje nema osim prašine i kvrgavog kamenja,
pristojno mjesto za ručnik…… cijena 2 odrasle osobe i dijete: =260,00 kuna.

Izvrsno, napokon ženska osoba koja će pedantno i marljivo raditi na
poboljšanju uvjeta za turiste na Mljetu, izgradnju puteva koji još nisu
zadovoljavajuće kvalitete, potaknula namjenu ruševina na Mljetu,
zabranila betonizaciju na Saplunari..itd.itd…

New Report

Close