Marinko Došen je novi predsjednik Uprave AD Plastika

Autor: Poslovni.hr/Hina , 12. veljača 2015. u 13:21
Ilustracija; Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Marinko Došen rođen je 1963. godine u Rijeci, gdje je diplomirao na tehničkom fakultetu te stekao zvanje magistar inženjer strojarstva.

U četvrtak, 05. veljače 2015. godine, održana je sjednica Nadzornog odbora AD Plastika d.d., na kojoj je Marinko Došen imenovan novim predsjednikom Uprave. Dosadašnji predsjednik Uprave, Mladen  Peroš, na vlastiti je zahtjev opozvan, a nastavlja obnašati dužnost člana Uprave za razvoj i komercijalu.

Gospodin Marinko Došen svoju je karijeru započeo kao pripravnik u hrvatskoj petrokemijskoj industriji DINA – Petrokemija d.d., gdje je obnašao više rukovodećih i izvršnih funkcija uključujući poziciju predsjednika Uprave. Radio je kao direktor investicijske kompanije Coca-Cola Bottling Energy Ltd., te je vodio izgradnju nekoliko energetskih projekata u republici Mađarskoj. Bio je izvršni direktor i član uprave tvtke TRAST d.d., jedne od vodećih logističkih kompanija u Hrvatskoj, nakon čega je kao predsjednik Uprave tvrtke MIRNA d.d. Rovinj vodio projekt operativnog restrukturiranja društva. U AD Plastik d.d. dolazi 2012. godine i to na poziciju generalnog direktora društva kćeri ZAO PHR u Rusiji.

Marinko Došen rođen je 1963. godine u Rijeci, gdje je diplomirao na tehničkom fakultetu te stekao zvanje magistar inženjer strojarstva. Završio je MBA na Zagrebačkoj poslovnoj školi – smjer naftni studij, te je pohađao nekoliko dodatnih seminara i profesionalnih usavršavanja u zemlji i inozemstvu.

Komentari (1)
Pogledajte sve

što li je to mba smjer naftni studij, valjda stručnjak za mergere rafinerija?

jedini razlog koji mogu zamisliti da netko studira zšem jest da ima jako puno slobodnog vremena na dobroj plaći pa se hoće zakititi titulom josipovićevskog tipa – zvučna a bez stvarne težine.

kako bilo – sve najbolje, ne želim im ništa loše, ali sam vrlo sumnjičav.

New Report

Close