Vlahoviću nije valjao, otišao k Tedeschiju

Autor: Ana Blašković , 02. rujan 2014. u 12:41
Krešimir Starčević u Atlanticu je prvi u ešalonu ispod Uprave/Petar Glebov/PIXSELL

Starčević nakon odrađene privatizacije Croatia osiguranja s novim vlansikom ipak nije pronašao zajednički jezik.

Nakon što je rovinjski Adris preuzeo Croatia osiguranje (CO), prvi čovjek Uprave Krešimir Starčević karijeru nastavlja u Atlantic grupi.

Od prvog rujna preuzima poziciju izvršnog direktora Pravnih poslova, korporativnih investicija i investicijskog održavanja, U prvom ešalonu ispod Uprave. Dolaskom u Atlantic grupu pridružuje se Strateškom poslovnom vijeću, tijelu nadležnom za strateška i operativna korporativna pitanja, precizirali su iz Atlantica.Pravnik po struci, Starčević je godinama u vrhu poslovno-političkih krugova s vrlo dobrim poznanstvima, posebno se spominju njegove dobre veze s SDP-om. U prethodnom mandatu koalicijske vlasti bio je zamjenik predsjednika Hrvatskog fonda za privatizacijuM (HFP), nikad i njegov čelnik, jer su su mu se spočitavale pogrešne privatizacijske odluke.

Ministrica Pave Župan Rusković čak je tražila njegovu ostavku, no imao je bezrezervnu podršku Slavka Linića. Iz tog vremena spominjala su se i navodna pogodovanja Hypo banci, u čiju je Upravu kasnije ušao. Potom je karijeru nastavio u društvu Ante Babića i Zdravka Zrinušića u Štedbanci, uspješnoj maloj banci koja je nišu našla u butik poslovima. Kad se u kuloarima pojavilo njegovo ime kao nasljednika Hrvoja Vojkovića u CO-u, u Vladi su se premišljali bi li imenovanje bilo protumačeno kao još jedno u nizu nepromišljenih kadroviranja. Presudila je potvrda Državnog odvjetništva da se protiv njega ne vode postupci, čime se opet vratio na vrh jedne od najvećih državnih tvrtki s mandatom da uspješno odradi privatizaciju. S novim vlasnikom ipak nije našao zajednički jezik, za razliku od Emila Tedeschija. 

Komentirajte prvi

New Report

Close