Kodžoman: Dolazak u mladi konzultantski tim je osobni izazov

Autor: Tomislav Hrastovčak , 11. rujan 2014. u 11:35
Igor Kodžoman (Press foto)

Igor Kodžoman odnedavno je novi partner u konzultantskoj tvrtki Sense Consulting.

Igor Kodžoman, nekadašnji čelnik Zvijezdeodnedavno je novi partner u konzultantskoj tvrtki Sense Consulting. Na toj poziciji bit će zadužen za proširenje usluga na području strateškog i financijskog savjetovanja te menadžment konzaltinga. Kodžoman će se ujedno fokusirati na razvoj poslovanja na području financijskih usluga, izgradnju novih područja poslovanja, uvođenje novih usluga i proizvoda te širenje tvrtke u regiji. U razgovoru za Poslovni.hr Kodžoman otkriva više o svom novom radnom mjestu i profesionalnoj karijeri.

Koja su vaša glavna zaduženja i zadaci na novoj poziciji?

Moja zaduženja na poziciji partnera u Sense Consultingu između ostalog uključuju proširenje usluga na području financijskog savjetovanja i podrške investitorima čime će se dodatno osnažiti financijski segment unutar društva. Snažnije ću se usredotočiti na akviziciju novih klijenata, razvoj novih područja poslovanja te širenje Sense Consultinga u regiji.

Kako je dosad tekao Vaš profesionalni put?

Karijeru sam započeo kao revizor u Reviziji Zagreb, odakle sam prešao u Ernst & Young Audit, jednu od četiri najveće revizorske tvrtke u svijetu, a obnašao dužnost voditelja odjela bankovnih i financijskih usluga. Potom prelazim u Hypo-Alpe-Adria Bank d.d. Zagreb, gdje sam 10 godina kao član uprave banke snosio odgovornost za vođenje Riznice i ALCO procesa, procjene rizika, kontroling, investicijsko bankarstvo te upravljanje poslovanjem s klijentima iz državnog i javnog sektora. Nakon toga napuštam bankarski sektor te 2008. godine prelazim u koncern Agrokor, gdje sam narednih šest godina obnašao funkciju predsjednika uprave Zvijezde d.d.

Što je bilo presudno u Vašoj odluci o dolasku u Sense Consulting?

Presudna je bila težnja za novim profesionalnim i osobnim izazovima. Osobni izazov za mene je priključenje mladom, ambicioznom konzultantskom timu čiji je unutarnji korporativni ustroj kudikamo fleksibilniji u usporedbi s mojim dosadašnjim iskustvima. S profesionalne strane izazov predstavlja činjenica da sam unatoč ostanku u financijskom sektoru, ipak zakoračio u novu djelatnost s vlastitim zakonitostima i zahtjevima.

Kako biste opisali trenutnu situaciju i trendove u području financijskog menadžmenta i usluga u Hrvatskoj i okruženju?

Mnogi alati financijskom menadžmenta kao što su izrade raznih studija, procjene rizika ili analize troškova i koristi vidno su se razvile pod utjecajem financijske krize i recesije koja je zahvatila naše, ali i globalno svjetsko tržište. Ipak riječ je o području financijskih usluga koje se u svijetu najbrže razvija, odnosno trendu koji mi u Sense Consultingu planiramo pratiti.

Koji su Vaši ključni ciljevi na novom radnom mjestu?

Primarni cilj je ojačati područja savjetovanja u segmentu strateškog planiranja, restrukturiranja, tržišnog repozicioniranja, kao i savjetovanje iz područja financija za banke i tvrtke u Hrvatskoj i zemljama regije. Budući da vodeće međunarodne konzultantske tvrtke zatvaraju svoje podružnice i napuštaju tržište cilj mi je da svojim iskustvom i znanjem doprinesem daljnjem jačanju poslovanja u domaćim i regionalnim okvirima kako bi Sense Consulting zadržao status najprepoznatljivijeg brenda poslovnog savjetovanja u regiji.

Što biste savjetovali svakome tko želi ostvariti uspješnu karijeru u financijskom sektoru?

Predan rad, stalno usavršavanje na poslovnom i osobnom planu, ali i hrabrost potrebna da se prihvati ponuđena prilika ključ su uspjeha u svakom sektoru, pa tako i financijskom. Pridodajte tome spremnost u svakom trenutku odgovoriti na zahtjeve tržišta i potrebnu dozu sreće i uspjeh je zagarantiran.  

Komentirajte prvi

New Report

Close