Kako je jedan od prvih zaposlenika Facebooka “zabrljao” i ostao bez 185 milijuna dolara

Autor: Poslovni.hr , 11. kolovoz 2014. u 11:15
Foto: YouTube

32-godišnji Noah Kagan mogao je već u 20-ima postati multimilijunaš.

Iako je osnivač uspješne marketinške platforme SumoMe, 32-godišnji Noah Kagan mogao je već u 20-im godinama postati multimilijunaš. Sa 24 godine zaposlio se u Facebooku kao tek trideseti zaposlenik – Facebook je tada postojao jednu godinu, a imao je par milijuna korisnika i 50.000 registracija svaki dan.

Kako navodi u svojoj e-knjizi, Kagan je od nekoliko opcija izabrao osnovnu plaću od 60.000 dolara i 20.000 dionica kompanije što bi mu, da je ostao u Facebooku, danas donijelo velikih 185 milijuna dolara. No, Kagan je devet mjeseci kasnije dobio otkaz i ostao bez velike dobiti, a "utjehu" je kasnije pronašao u drugim projektima i tvrtkama koje je osnovao.

O razlozima otkaza u Facebooku Kagan je pisao u svojoj e-knjizi koju možete besplatno preuzeti >>OVDJE:

1. Krivac je za curenje informacija
Kagan je osnivaču TechCruncha Michaelu Arringtonu otkrio planove da se od studentske mreže, Facebook planira pretvoriti u profesionalnu svjetsku društvenu mrežu.

2. Htio se proslaviti preko Facebooka
Neprestano je objavljivao tekstove o Facebooku na svom blogu OKDork.com. U jednom trenu Zuckerberg ga je pozvao da odluči između Facebooka i sebe.

3. Loš posao
Surađujući sa suosnivačem Facebooka Dustinom Moskovitzom, imao je zadatak pronaći tvrtke koje bi se pridružile njihovoj profesionalnoj mreži. Kada je listu predočio Moskovitzu, nastupilo je razočaranje.

4. Nije srastao sa Facebookom
Iako se očekivalo da Kagan mijenja način rada kako bi se prilagodio novim projektima, on se tome protivio i tjerao po svom.

Komentirajte prvi

New Report

Close