Jolić Šimović iz HT-a odlazi u privatne konzultante

Autor: Bernard Ivezić , 01. travanj 2015. u 22:00
Irena Jolić Šimović/Davor Puklavec/PIXSELL

Jedna od najdugovječnijih menadžerica u HT-u planira razvijati vlastiti konzalting biznis u području e-poslovanja na regionalnoj razini.

Irena Jolić Šimović, članica Uprave Hrvatskog telekoma za ljudske resurse, od 1. svibnja napušta kompaniju i pokreće svoj startup, doznaje Poslovni dnevnik.

Jedna od najdugovječnijih menadžerica u HT-u, koja je u toj kompaniji od prosinca 1998. godine, navodno će aktivirati svoju tvrtku Studio 5 poslovno savjetovanje. Na naš upit o budućim planovima poručila je da dok radi za HT da nema komentara. Umjesto toga, ponovila je službenu izjavu koju je HT poslao medijima. "Nakon niza godina u HT-u, vrijeme je za promjenu i hvala svima na neprocjenjivom iskustvu", kaže Jolić Šimović.

Davor Tomašković, predsjednik Uprave HT-a, kaže kako je Jolić Šimović u kompaniji dugi niz godina i da je dala izuzetan doprinos razvoju i očuvanju HT-ova liderskog položaja. "Uvjeren sam da će svojim stečenim iskustvom i stručnošću razvijati svoju karijeru i nadalje uspješno", kaže Tomašković. U HT je došla u prosincu 1998. godine. Godine 2002. postaje izvršna direktorica za korporativnu strategiju i poslovni razvoj, nakon toga članica Uprave HT-a i glavna direktorica za ljudske resurse.

Potom  2008. postaje glavna direktorica T-coma te članica Uprave za fiksne i broadband korisnike. U siječnju 2010. postaje članica Uprave za poslovne korisnike, a u listopadu 2012. ponovo članica Uprave za ljudske resurse. Tri najveća posla na kojima je radila u HT-u su akvizicija Iskona, uvođenje usluge cloud računalo, što je HT napravio prvi u DT grupi, te pokretanje HT Akademije za internu edukaciju. Prema informacijama s tržišta, njezin startup pružat će usluge savjetovanja u e-poslovanju i digitalizaciji poslovanja, a ciljat će na regiju.

Komentirajte prvi

New Report

Close