John Gasparac novi je predsjednik uprave PwC Hrvatska

Autor: Poslovni.hr , 12. rujan 2016. u 13:50
Foto: Anto Magzan/PIXSELL

John je diplomirao ekonomiju na Sveučilištu British Columbia u Vancouveru u Kanadi, a član je i Kanadskog instituta ovlaštenih računovođa.

Od 1. listopada 2016. godine, PwC Hrvatska će dobiti novog predsjednika uprave, gospodina Johna Mathiasa Gasparca. John je partner s 28 godina radnog iskustva u struci, a trenutno je na poziciji voditelja usluga revizije i računovodstvenog savjetovanja za Hrvatsku. On preuzima tu ulogu od Hrvoja Zgombića, koji napušta tvrtku nakon tri godine uspješnog vodstva PwC Hrvatske, tijekom kojeg je poslovanje tvrtke poraslo za 90%.

John Gasparac je započeo svoju profesionalnu karijeru u EY 1988. u Vancouveru u Kanadi. Pridružio se Price Waterhouseu 1997., tvrtki koja je u tom trenutku započela s radom u Hrvatskoj, postavši PwC 1998. Tijekom godina bio je odgovoran za portfelj klijenata koji uključuje neke od najuglednijih tvrtki na hrvatskom, ali i ostalim tržištima regije. U razdoblju od 2004. do 2007. godine, bio je izaslan u moskovski ured PwC-a kao redovni član GACS (Global Accounting Consulting Services – globalne usluge računovodstvenog savjetovanja), specijaliziran za Međunarodne standarde financijskog izvještavanja, stječući opsežno međunarodno iskustvo u radu s velikim portfeljem tvrtki na ruskom tržištu. U srpnju 2007. godine, John je promaknut u partnera, a kasnije je postao voditelj usluga revizije i računovodstvenog savjetovanja za hrvatski ured PwC-a.

Tijekom svoje bogate karijere u PwC Hrvatskoj, radio je s nekim od najuspješnijih organizacija u Hrvatskoj, uključujući i Atlantic Grupu, Adris grupu, Agrokor, Hrvatski Telekom, Lukšić grupu, Ericsson Nikola Tesla, Plivu, Končar, Crodux, Hrvatski Nogometni Savez i Molson Coors (Zagrebačka pivovara). John je diplomirao ekonomiju na Sveučilištu British Columbia u Vancouveru u Kanadi, a član je i Kanadskog instituta ovlaštenih računovođa. Uz profesionalne interese, već dugi niz godina podržava i aktivno sudjeluje u aktivnostima društveno-odgovornog poslovanja PwC Hrvatska.

„Imao sam zadovoljstvo biti dio razvoja i rasta PwC Hrvatske od 1997. godine, kao i mnogi moji kolege. Želim izraziti svoju zahvalnost za ogroman doprinos koji je Hrvoje dao PwC-u tijekom vremena provedenog s nama. Stvorili smo fantastične timove u svim odjelima i stekli veliki zamah koji nas gura naprijed. Stoga s velikim entuzijazmom gledam u budućnost, preuzimajući kormilo PwC Hrvatske“, rekao je John Gasparac povodom svog imenovanja na mjesto predsjednika uprave PwC Hrvatska.

Komentirajte prvi

New Report

Close