Jerko Jakšić novi predsjednik Uprave PharmaSa

Autor: Poslovni.hr , 28. lipanj 2013. u 13:35
Jerko Jakšić

Nadzorni odbor farmaceutske kompanije PharmaS donio je odluku o imenovanju Jerka Jakšića za novog predsjednika Uprave PharmaSa od 1. srpnja 2013.

Nadzorni odbor farmaceutske kompanije PharmaS donio je odluku o imenovanju Jerka Jakšića za novog predsjednika Uprave PharmaSa od 1. srpnja 2013. Na čelnoj poziciji Jakšić nasljeđuje Zdravku Knežević koja je u PharmaSu od samih početaka kompanije prije četiri godine, stoji u priopćenju kompanije.

Novi predsjednik Uprave PharmaSa dolazi s pozicije glavnog direktora za Hrvatsku generičke farmaceutske kompanije Alvogen.

Prije dolaska u Alvogen Jakšić je od 2008. do 2011. radio u kompaniji Sandoz na poziciji direktora Marketinga i prodaje dok su počeci njegove karijere vezani uz Plivu gdje je tijekom devet godina, od 1999. do 2008. radio na različitim pozicijama. Jakšić ima MBA studij na Erasmus školi menadžementa u Rotterdamu u Nizozemskoj dok je prethodno završio Farmaceutsko-biokemijski fakultet u Zagrebu.

Istovremeno, iz Uprave odlaze dosadašnji članovi Vedran Čardžić i Antonija Žarak koji će do odlaska raditi u kompaniji na započetim poslovima. Novi član Uprave bit će Marinko Jagić, koji zadržava i trenutačnu poziciju predsjednika Uprave LURA Grupe, a u sljedećim mjesecima očekuje se kompletiranje nove Uprave, zaključuje se u priopćenju.  

„PharmaS u budućnosti neće biti samo generička kompanija već će nastojati popuniti nišu koja postoji između generičkih I inovativnih proizvođača lijekova. Naša je ideja u većoj mjeri otvoriti PharmaS na tržištu kroz dovođenje brojnih inovativnih proizvoda. Preduvjet tome bit će partnerstva koja ćemo ponuditi inovativnim multinacionalnim kompanijama u proizvodnji lijekova. Prednost naše kompanije je kvalitetna proizvodnja po najvišim standardima te prisutnost na više tržišta u regiji kao i poznavanje sustava ulaska na liste lijekova što inovativnim farmaceutskim kompanijama može biti od koristi“, rekao je predsjednik Uprave PharmaSa Jerko Jakšić te dodao kako je u planu započeti s proizvodnjom OTC lijekova što bi se trebalo dogoditi tijekom 2014.

Komentirajte prvi

New Report

Close