Imenovana nova direktorica EBRD-a u Hrvatskoj

Autor: Poslovni.hr , 20. rujan 2018. u 11:53
FOTO: GettyImages

Victoria Zinchuk imenovana je novom direktoricom ureda Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Hrvatskoj, a na poziciju voditeljice ureda te banke u Zagrebu sa 17 zaposlenih, stupit će 1. studenog, priopćeno je u četvrtak iz te banke.

Victoria Zinchuk, koja je magistrirala bankarstvo i financije, započela je karijeru u EBRD-u 2002., a prije preuzimanja nove dužnosti, uspješno je kao viša bankarica u agribusiness sektoru predvodila transakcije i projekte u zemljama u koje EBRD ulaže, te je realizirala investicijske projekte s ključnim regionalnim i multinacionalnim kompanijama ukupne vrijednosti veće od milijardu eura.

Od 2016. Victoria Zinchuk bila je vršiteljica dužnosti voditeljice agribusiness odjela EBRD-a, a tijekom 2018. obnašala je dužnost v. d. direktorice ureda EBRD-a u Maroku.

„Oslanjajući se na snažne temelje koje Banka ima u Hrvatskoj, Victoria će dodatno proširiti i produbiti naše aktivnosti u zemlji”, poručila je u priopćenju Charlotte Ruhe, direktorica EBRD-a za srednju i jugoistočnu Europu.

Na novoj poziciji Zinchuk je naslijedila Vedranu Jelušić Kašić koja je obnašala dužnost direktorice ureda EBRD-a u Hrvatskoj od 2013. do 2018., a nedavno je napustila tu banku.

Fokus EBRD-a u Hrvatskoj usmjeren je na korporativni sektor. Do sada je EBRD u Hrvatsku uložio više od 3,7 milijardi eura kroz više od 200 projekata, a godišnje u prosjeku uloži oko 200 milijuna eura u nove projekte, navodi se u priopćenju.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Kaj bu sad Gažićka i njezini poletarci koje je dovukla u Eurotower?

New Report

Close