Imenovan novi predsjednik uprave Sberbank Hrvatske, Henjak odlučio napustiti banku

Autor: Poslovni.hr , 11. siječanj 2018. u 16:09
Foto: Pixsell / LinkedIn

Csaba Soós imenovan je Predsjednikom Uprave Sberbank d.d. Na toj poziciji nasljeđuje gospodina Marija Henjaka koji je odlučio napustiti Sberbank.

Kao Predsjednik Uprave Sberbank Hrvatske, Csaba Soos će i nadalje biti zadužen za segment Poslovanja s građanima.

Sberbanci se Csaba Soós pridružio 2014. godine u Sberbank Slovačkoj, na funkciji člana Uprave zaduženog za segment Poslovanja s građanima, nakon što je u GE Money Bank Russia radio kao Direktor Prodaje i član Uprave. U Sberbank Hrvatska stigao je 2016. godine, na funkciju člana Uprave odgovornog za Poslovanje s građanima. Pored toga, Csaba Soos je bio podrška Predsjedniku Uprave Sberbank Europe vezano za aktivnosti upravljanja poslovanjem u segmentu Poslovanja s građanima na razini cjelokupne Sberban Europe Grupe.

„Csaba Soos je iskusan bankarski stručnjak i vrlo iskusan član uprave. Kroz proteklu je godinu preoblikovao strategiju poslovanja u segmentu Poslovanja s građanima u Sberbank Hrvatska. Novi i konkurentni proizvodi u tom segmentu koji su vrlo uspješno promovirani marketinškim kampanjama, poboljšanje poslovanja digitalnih kanala i općenite učinkovitosti u prodaji značajno su doprinijeli rezultatu u tom specifičnom poslovnom segmentu, kao i ukupnom rastu Sberbank Hrvatske u 2017. godini“, izjavio je Gerhard Randa, Predsjednik Uprave Sberbank Europe, te dodao:

 „Želio bih zahvaliti Mariju Henjaku na njegovom doprinosu i pouzdanosti proteklih godina i želim mu sve najbolje u njegovim budućim profesionalnim izazovima.“

Ovo će imenovanje stupiti na snagu nakon što Hrvatska narodna banka izda svoju suglasnost.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close