Imenovan novi predsjednik uprave Sberbank Hrvatske, Henjak odlučio napustiti banku

Foto: Pixsell / LinkedIn Foto: Pixsell / LinkedIn

Csaba Soós imenovan je Predsjednikom Uprave Sberbank d.d. Na toj poziciji nasljeđuje gospodina Marija Henjaka koji je odlučio napustiti Sberbank.

Kao Predsjednik Uprave Sberbank Hrvatske, Csaba Soos će i nadalje biti zadužen za segment Poslovanja s građanima.

Sberbanci se Csaba Soós pridružio 2014. godine u Sberbank Slovačkoj, na funkciji člana Uprave zaduženog za segment Poslovanja s građanima, nakon što je u GE Money Bank Russia radio kao Direktor Prodaje i član Uprave. U Sberbank Hrvatska stigao je 2016. godine, na funkciju člana Uprave odgovornog za Poslovanje s građanima. Pored toga, Csaba Soos je bio podrška Predsjedniku Uprave Sberbank Europe vezano za aktivnosti upravljanja poslovanjem u segmentu Poslovanja s građanima na razini cjelokupne Sberban Europe Grupe.

„Csaba Soos je iskusan bankarski stručnjak i vrlo iskusan član uprave. Kroz proteklu je godinu preoblikovao strategiju poslovanja u segmentu Poslovanja s građanima u Sberbank Hrvatska. Novi i konkurentni proizvodi u tom segmentu koji su vrlo uspješno promovirani marketinškim kampanjama, poboljšanje poslovanja digitalnih kanala i općenite učinkovitosti u prodaji značajno su doprinijeli rezultatu u tom specifičnom poslovnom segmentu, kao i ukupnom rastu Sberbank Hrvatske u 2017. godini“, izjavio je Gerhard Randa, Predsjednik Uprave Sberbank Europe, te dodao:

 „Želio bih zahvaliti Mariju Henjaku na njegovom doprinosu i pouzdanosti proteklih godina i želim mu sve najbolje u njegovim budućim profesionalnim izazovima.“

Ovo će imenovanje stupiti na snagu nakon što Hrvatska narodna banka izda svoju suglasnost.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!