Hrvatski zbor sportskih novinara: Nagrada Romani Eibl

Autor: Poslovni.hr/Hina , 03. ožujak 2014. u 15:07
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Romana Eibl je dobitnica nagrade “Novinar godine”, a Zvonimir Vukelić i Dragutin Kerže nagrada za životno djelo koje su im danas uručene na tradicionalnoj svečanosti Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN).

Romana Eibl je dobitnica nagrade "Novinar godine", a Zvonimir Vukelić i Dragutin Kerže nagrada za životno djelo koje su im danas uručene na tradicionalnoj svečanosti Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN).

Dugogodišnja novinarka Vjesnika, 24 sata i Jutarnjeg lista Romana Eibl dobitnica je nagrade "Novinar godine" zbog beskompromisnog pisanja i čvrstog stava po čemu je prepoznatljiva i jedinstvena u hrvatskom novinarstvu, a nagradu joj je uručio predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša.

"U ovim teškim vremenima za novinarstvo uopće pozivam kolege na solidarnost jer je to naša najveća obrana protiv sve većih anomalija i nepravdi", kazala je Eibl, koja je nedavno ostala bez stalnog radnog odnosa.

Novinar Večernjeg lista Zvonimir Vukelić dobio je nagradu za životno djelo kao dugogodišnji kroničar zbivanja u nogometu, rukometu i hokeju na ledu, a HZSN je nagradu dodijelio i osječkom novinaru Dragutinu Keržeu, koji je osim vrsne novinarske karijere, aktivan i kao izdavač i sportski djelatnik u više udruga i klubova.

Priznanje za lokalno novinarstvo HZSN-a pripalo je "Viktoriji", sportskom podlistku Novog lista, priznanje za najbolje organiziranu press-službu u protekloj godini dobio je HNK Hajduk iz Splita, a priznanje za publicistiku pripalo je novinaru iz Solina Jurici Gizdiću za knjigu "Hrvatska i olimpijska odličja". Novinar osječkog Gradskog radija Mario Mihić dobitnik je priznanja za radijsko novinarstvo, dok je Branko Stipković iz Sportskih novosti nagrađen za kolumnu "Metak u petak".

"Hrvatski sportski novinari obavljaju izuzetno težak posao u ovim turbulentnim vremenima opće komercijalizacije sporta, a u svojim tiskovinama i eteru nalaze prostora, ne samo za vrhunski sport, nego i studentski, školski i rekreativni sport", kazao je, pozdravljajući dobitnike, predsjednik HOO-a Mateša.

Komentirajte prvi

New Report

Close