Hong Kong i Argentina nove su destinacije programa Global Executive MBA poslovne škole WU Executive Academy

Autor: Poslovni.hr , 16. studeni 2018. u 11:54
Foto: promo

Oko trećine stanovnika Argentine, što bi bilo oko 14,5 milijuna, živi i radi u Buenos Airesu i okolici. Jedno je od najvećih južnoameričkih gradskih područja, glavni grad na atlantskoj obali te se smatra najvažnijim kulturnim centrom zemlje.

Polaznici programa Global Executive MBA imaju sjajnu priliku stjecati znanje u azijskom centru financija i logistike te novom latinoameričkom gospodarstvu u nastajanju. Naime, međunarodni program u Aziji i Južnoj Americi odvest će ih ne samo u indijski Hyderabad te brazilski Rio de Janeiro, već i u Buenos Aires te Hong Kong. Štoviše, osim Lignana (Sveučilišta) u Guangzhou, Gradsko sveučilište u Hong Kongu, jedno od vodećih sveučilišta u Hong Kongu, odnedavno je partner Global Executive MBA programa. Zahvaljujući ovim novinama polaznicima je osigurana vrhunska edukacija iz općeg upravljanja, ali i prilika da dožive individualna obilježja gospodarskih, političkih i društvenih situacija u tim zemljama te ostvare vrijedne kontakte tijekom posjeta lokalnim i međunarodnim tvrtkama.

Hong Kong – pametan grad u Delti Biserne rijeke

„Hong Kong nije samo vodeća metropola u jugoistočnoj Aziji i nevjerojatno jak financijski i logistički centar u regiji, već i jedno od najvažnijih svjetskih središta robnih marki. Štoviše, grad je primjer digitalnih tehnologija gledano generalno i u sferi fintecha, e-trgovine i osobito u području velikih podataka/AI. Osim toga grad ima jednu od najmodernijih informacijskih i telekomunikacijskih infrastruktura u svijetu. Polaznici Global Executive MBA će sve to doživjeti tijekom posjeta tvrtkama i terenske nastave", kaže profesorica Barbara Stöttinger, dekanica poslovne škole WU Executive Academy i akademska ravnateljica programa Global Executive MBA.

Tijekom petodnevnog boravka u Hong Kongu, koji će se u sklopu posjete azijskom sjedištu održavati svakog siječnja, sudionici programa sudjelovat će u raznovrsnim aktivnostima. Primjerice, u jutarnjim satima prva tri dana imat će nastavu u Gradskom sveučilištu u Hong Kongu.

„Naš novi partner ima izvrsnu mrežu međunarodnih kontakata, između ostalog, i Carlson School of Management u SAD-u. Štoviše, nalazi se u srcu poluotoka Kowloona, pružajući polaznicima razne mogućnosti istraživanja grada pješice u večernjim satima kada je edukacija gotova“, nastavlja prof. Stöttinger. U poslijepodnevnim će satima sudionici programa posjetiti regionalne i međunarodne tvrtke kako bi dobili prve informacije o posebnim karakteristikama poslovanja i tržištima na kojima posluju.

U Guangzhou se spajaju planirani grad Shenzhen i Global-Team-Project

Četvrtoga dana sudionici programa putovat će u kineski grad Shenzhen koji na jugu graniči s Hong Kongom. Budući da je to jedna od prvih posebnih gospodarskih zona u Kini ovaj planirani grad podrazumijeva posebnu atraktivnost za strane poslove – jedan je od najbrže rastućih gradova na svijetu i ima najveći prihod po glavi stanovnika u zemlji. Posljednji dan boravka polaznici će otići u 130 km udaljeni Guangzhou. Tamo ih čekaju još dva organizirana posjeta tvrtkama. Navečer će se okupiti s kolegama, polaznicima MBA programa iz Lignana (Sveučilišta), s kojima udružuju snage u kontekstu projekta Globalnog tima, završnog projekta programa Global Executive MBA, koji također uključuje MBA polaznike škole Carlson School of Management.

Argentinski tango s argentinskim gospodarstvom i poslovnom zajednicom

Oko trećine stanovnika Argentine, što bi bilo oko 14,5 milijuna, živi i radi u Buenos Airesu i okolici. Jedno je od najvećih južnoameričkih gradskih područja, glavni grad na atlantskoj obali te se smatra najvažnijim kulturnim centrom zemlje.

U sklopu boravka u Južnoj Americi početkom srpnja, četvrtog dana boravka, prije putovanja za Brazil, polaznici programa će razviti temeljito razumijevanje jedinstvenih karakteristika argentinskog gospodarstva i poslovnog okruženja: „Osim stjecanja neprocjenjivog uvida u posebnu suradnju gospodarskih i političkih sfera u gospodarstvu u nastajanju kao što je Argentina, naši polaznici će moći izaći iz scene multinacionalnih tvrtki i njihovih internacionalnih strategija. Štoviše, radeći na konkretnim poslovnim slučajevima iz regije izoštriti će svoju sposobnost uspješnog identificiranja i vrednovanja prilika i točnog procjenjivanja gospodarskih, poslovnih i političkih rizika."

"Ali nijedno međunarodno središte (rezidencija) ne bi bila potpuna bez osobnih obogaćujućih osobnih dojmova nevezanih uz posao. U Hong Kongu i Buenos Airesu sudionici programa imat će dosta prilika upravo za to, bilo tijekom zajedničkog razgledavanja planine Sugarloaf, kroz prve korake argentinskog tanga ili uživajući u slasnim obrocima u Timu Ho Wan, najjeftinijem restoranu s Michelin zvijezdama na svijetu. Uostalom, ovaj oblik edukacije uključuje i više od samog stručnog stjecanja znanja, obuhvaća i upoznavanje jednih s drugima i stvaranju kontakata i prijateljstava koja traju cijeli život", zaključuje Barbara Stöttinger.

Komentirajte prvi

New Report

Close