Hannes Frotzbacher novi član uprave Erste banke

Foto: Press Foto: Press

Hannes Frotzbacher se Erste Group Bank AG pridružio 2010. godine.

Nadzorni odbor Erste banke donio je odluku o imenovanju Hannesa Frotzbachera, dosadašnjeg direktora kreditnih rizika u Erste Group Bank AG, na mjesto člana uprave odgovornog za upravljanje rizicima (CRO – Chief Risk Officer). Rezultat je to odluke o razdvajanju CEO (Chief Executive Officer) i CRO funkcija u Erste banci, a njegovo imenovanje predmet je izdavanja prethodne suglasnosti Hrvatske narodne banke za obavljanje funkcije člana uprave banke te se očekuje da će novu dužnost preuzeti u veljači 2020.

Hannes Frotzbacher se Erste Group Bank AG pridružio 2010. godine, nakon 14-godišnjeg poslovnog iskustva kojeg je stekao radom u Creditanstalt AG te UniCredit Bank Austria AG. U razdoblju od 2010. do 2012. godine bio je odgovoran za upravljanje rizicima u segmentu korporativnog bankarstva grupe, dok je posljednjih sedam godina obavljao funkciju tzv. CCO-a (Chief Credit Officer), odnosno direktora kreditnih rizika. Od 2013. godine do sada obavljao je i funkciju člana Nadzornog odbora Erste banke u Hrvatskoj. Po struci je magistar pravnih znanosti, a poslovno se usavršavao u područjima financija, bankarstva te razvoja upravljačkih vještina.

Čestitam kolegi Hannesu Frotzbacheru na imenovanju za člana uprave naše banke te sam uvjeren da će svojim znanjem, stručnošću i iskustvom dodatno ojačati naš tim. Razdvajanje CEO i CRO funkcije omogućit će nam, s jedne strane, da se još kvalitetnije fokusiramo na strategiju daljnjeg razvoja poslovanja i pozicioniranja ESB grupe kao jednog od ključnih aktera na hrvatskom financijskom tržištu. S druge strane, intenzivan fokus na visoku kvalitetu upravljanja politikama rizika, kao i adekvatnu prilagodbu sve većem broju regulatornih zahtjeva na domaćoj i međunarodnoj razini, i dalje će ostati jedan od naših prioriteta“, istaknuo je Christoph Schoefboeck, predsjednik uprave Erste banke ovom prigodom.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve