Hanfa dala suglasnost Tomislavu Marincu za obavljanje funkcije člana Uprave Alternative Investa

Autor: Poslovni.hr , 24. siječanj 2014. u 15:42
Tomislav Marinac (Foto: Marko Lukunić/PIXSELL)

Nakon izdavanja rješenja, Tomislav Marinac podnio je ostavku na mjesto člana Nadzornog odbora Vaba d.d. banke.

Temeljem rješenja HANFA-e izdanom nakon sjednice Upravnog vijeća održane dana 17. siječnja 2014., izdana je suglasnost Tomislavu Marincu za obavljanje funkcije člana Uprave Alternative Investa d.o.o. za upravljanje investicijskim fondovima, priopćeno je iz Alternative Investa. Nakon izdavanja rješenja, Tomislav Marinac podnio je ostavku na mjesto člana Nadzornog odbora Vaba d.d. banke.

Alternative Invest upravlja s tri investicijska fonda (A1 otvoreni investicijski fond s javnom ponudom, AP1 otvoreni investicijski fond s privatnom ponudom i AP2 otvoreni investicijski fond s privatnom ponudom). A1 otvoreni investicijski fond s javnom ponudom je fond prvenstveno namijenjen fizičkim i pravnim osobama koji ulažu dugoročno, prihvaćaju viši rizik u cilju ostvarivanja visokog prinosa na ulog i koji žele sudjelovati dijelom na tržištu kapitala država u razvoju srednje i istočne Europe, a važna im je svakodobna unovčivost uloga.

Prema investicijskim ciljevima Fond je dionički koji najveći dio imovine ulaže u vlasničke vrijednosne papire izdavatelja iz Republike Hrvatske, CEFTA-e, EU-e, OECD-a. Temeljni cilj Fond namjerava ostvariti ulaganjem sredstava većim dijelom u vlasničke vrijednosne papire izdavatelja iz država srednje i istočne Europe te manjim dijelom u ostale financijske instrumente.

Komentirajte prvi

New Report

Close