Franjo Luković postao Hanžekovićev savjetnik

Autor: Poslovni.hr , 22. travanj 2015. u 14:39
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

“To nije formalizirano na način da ima vizit kartu ili svoj ured. Dugogodišnji su prijatelji i moglo bi se reći da je neformalni savjetnik’, kazala nam Ana Hanžeković.

Franjo Luković, bivši predsjednik Uprave Zagrebačke banke i jedan od najdugovječnijih hrvatskih bankara, nakon odlaska iz bankarskog biznisa počeo se baviti konzaltingom i postao je savjetnik odvjetnika Marjana Hanžekovića, vlasnika Genere i Europa Press Holdinga, koji je početkom godine nakon predstečajne nagodbe preuzeo od Ninoslava Pavića, objavio je  tportal.

Kako je Luković višekratno viđen u sjedištu EPH-a pretpostavljalo se da bi mogao ući u Nadzorni odbor (NO) tvrtke, međutim Ana Hanžeković, predsjednica NO-a, takve je spekulacije odbacila. 

'Lukovićev ulazak razmatran je kad je oformljen NO, ali to se tada nije dogodilo, a neće ni sada. On je samo savjetnik mog oca. To nije formalizirano na način da ima vizit kartu ili svoj ured. Dugogodišnji su prijatelji i moglo bi se reći da je neformalni savjetnik', kazala nam je Hanžeković.

Luković je netom prije odlaska iz Zagrebačke banke postao četrdesetpostotni suvlasnik bjelovarske visokotehnološke tvrtke Data Link koja razvija inovativnu tehnologije proizvodnje LED rasvjete, a po odlasku iz banke, početkom proljeća ove godine, osnovao je konzultantsku tvrtku – Luković konzalting. 

Tvrtku Data Link u vlasništvu bjelovarskih poduzetnika Darka Crhe i Igora Hrvatinčića, dokapitalizirao je financijskom injekcijom od 3,2 milijuna kuna, ali u rad kompanije nije se uključio operativno, već kao savjetnik s velikim iskustvom u poslovnom upravljanju. 

Komentari (6)
Pogledajte sve

suradnja je postala pomalo ozbiljna , i za jednog i za drugog, velik
je novac u pitanju……..

To me podjeća na brak AMAL i GEORGA…..dok nije našao onu koja kuži
predbračni ugovor zapraf…nije se drugom ni ženio.!

Kao da dosad nisu surađivali.

Obojica masoni, kao i Kolinda. Zmije izlaze iz svojih skrovišta…

Obojica članovi Trilateralne Komisije.

New Report

Close