Ferrero Grupa najavljuje novo rukovodstvo koje će ojačati globalnu poziciju

Autor: Poslovni.hr , 03. travanj 2017. u 14:24
Foto: Giovanni Ferrero

Novo će rukovodstvo, nadalje, omogućiti da Ferrero u budućnosti razvije svoje poslovanje te ojača svoj položaj na tržištima diljem svijeta.

Ferrero Grupa odlučila je postaviti novo rukovodstvo radi jačanja svojeg kompetitivnog položaja na tržištu čokolade i slatke pakirane hrane širom svijeta te ubrzanja dinamike rasta.

Poduzetnik i generalni direktor Ferrero Grupe, Giovanni Ferrero, preuzet će ulogu izvršnog predsjednika od 1. rujna 2017. godine. On će Grupu voditi fokusirajući se na dugoročne strategije, nove poslovne smjerove te otkrića i inovacije, u isto vrijeme osiguravajući kontinuitet kulture i vrijednosti kompanije. Giovanni Ferrero odredit će nove puteve kako bi se potaknuli rast i globalizacija Grupe, uz vođenje strateških funkcija i Odbora Grupe.

S ciljem da osigura ostvarenje poslovnih ciljeva Grupe, g. Giovanni Ferrero odlučio je imenovati glavnog izvršnog direktora. U svojoj će ulozi glavni izvršni direktor voditi sve aktivnosti usmjerene na postignuća kratkoročnih i srednjoročnih rezultata. Funkciju glavnog izvršnog direktora od 1. rujna 2017. godine preuzet će Lapo Civiletti, visoko rangiran interni rukovoditelj, s impresivnim životopisom i izvanrednim postignućima.

[Ferrero]
„Siguran sam da će  Lapo Civiletti osigurati kontinuitet u postizanju poslovnih ciljeva i učinkovite podrške Grupi i njezinim ciljevima rasta. On je izabran zbog svojih poslovnih sposobnosti, orijentacije vođene vizijom i misijom, pri tom istinski njegujući kulturu i ključne vrijednosti tvrtke Ferrero,“ ističe Ferrero. 

Grupa je predana investirati u svoje ljude, ojačati talent, upravljačke sposobnosti i osobne kvalitete svojih rukovoditelja. Novo će rukovodstvo, omogućiti da Ferrero u budućnosti razvije svoje poslovanje te ojača svoj položaj na tržištima diljem svijeta.

Kao posljedica tog ojačanog novog rukovodstva, na razini rukovodećeg tima izvršena su sljedeća imenovanja:

Odgovorni izravno izvršnom predsjedniku: Lapo Civiletti kao glavni izvršni direktor, ambasador Francesco Paolo Fulci kao voditelj institucionalnih poslova, g. Briano Olivares kao voditelj strateškog istraživanja i razvoja, Aldo Uva kao voditelj otvorenih inovacija i Marco Borghesi kao glavni strateški direktor. Nadalje, izvršni predsjednik dat će smjernice sljedećim odborima Grupe: Timu rukovodstva Grupe, Reviziji, Savjetovanju, Proizvodima, Odboru za imenovanja i nagrade, Poslovnim inovacijama, Operacijama. 

Odgovorni izravno glavnom izvršnom direktoru: Giuseppe Addezio kao glavni rukovoditelj za ljudske resurse i organizaciju,  Patrick Baubry u razvoju poslovanja prodaje, Marco Capurso kao glavni poslovni rukovoditelj na brzo rastućim područjima (Kina, Indija, Bliski istok i Afrika, Azija na Pacifiku), Lapo Civiletti kao glavni poslovni rukovoditelj za Europu,  Giuseppe D’Angelo kao glavni međunarodni poslovni rukovoditelj (Ujedinjeno Kraljevstvo, Sjeverna, Srednja i Južna Amerika, zemlje bivšeg Sovjetskog Saveza, Jorge de Moragas kao glavni financijski rukovoditelj,  Michele Ferro kao glavni rukovoditelj industrije i nabave, Fabrizio Minneci kao glavni pravni rukovoditelj, Briano Olivares kao glavni globalni rukovoditelj za brandove, Aldo Uva kao glavni poslovni rukovoditelj strateških poslovnih jedinica.

„Siguran sam da će novo rukovodstvo ojačati rast naše kompanije pri tom ostajući pri njezinim korijenima. To je ključan korak kako bi se spojilo „najbolje od oba svijeta“: naše poduzetništvo po kojem se ističemo, našu izvrsnost u rukovođenju te kvalitetu svih naših ljudi – savršen spoj za uspjeh“ , zaključio je Ferrero.

Komentirajte prvi

New Report

Close