Evo kako izgleda tipičan radni dan stručnjaka za konzalting

Autor: Tomislav Hrastovčak , 28. srpanj 2014. u 11:25
Dejan Ljustina. Photo: Petar Glebov/PIXSELL

S početkom ovog mjeseca Dejan Ljuština je primljen u partnerstvo PwC-a. Kao partner, Ljuština vodi konzalting u PwC-u u Hrvatskoj i Sloveniji.

S početkom ovog mjeseca Dejan Ljuština je primljen u partnerstvo PwC-a. Kao partner, Ljuština vodi konzalting u PwC-u Hrvatskoj i Sloveniji. Također vodi tim stručnjaka za telekomunikacije i energetiku u regiji jugoistočne Europe.

Ljuština je stigao u PwC na poziciju direktora 2012. godine, a vodio je projekte vezane uz organizacijsko restrukturiranje, izradu strategija, optimizacije troškova, modele regulacije tržišta te komercijalna i operativna dubinska snimanja za brojne klijente. U razgovoru za Poslovni.hr otkriva više o svojoj karijeri i novim zaduženjima.

Koji su Vaši glavni zadaci i ciljevi kao partnera u PWC-u?

Moj glavni zadatak je razvijati regionalni konzalting tim PwC-a kroz rast u nekoliko geografija i industrija pod mojom odgovornošću. U Jugoistočnoj Europi vodim strategy&operations konzalting u sektorima telekomunikacija i energetike s ključnim klijentima iz tog područja, a kao teritorijalni partner vodim brigu o Hrvatskoj i Sloveniji i imam odgovornost za sve projekte u svim sektorima.

Kako izgleda Vaš tipičan radni dan?

Moj radni dan počinje dosta prije osam sati ujutro s telefonskim i konferencijskim pozivima na putu do posla. U toku dana fokus stavljam na sastanke s ključnim klijentima, mojim senior timom, često medijima i poslovnim partnerima. Najmanje vremena provodim za računalom, a najviše u diskusiji i kreiranju rješenja za probleme klijenata. Obično se jednom tjedno dogodi jedno putovanje u SEE regiji, no s vremenom sam se isprakticirao tako da ga uspijevam obaviti uspješno u jednom danu. U šest sati navečer obično gasim telefon, jer mi je osim posla bitna i obitelj i kvalitetno vrijeme provedeno s njima. No, naravno, tu su neizostavni mailovi prije spavanja.

Opišite nam ukratko Vašu dosadašnju profesionalnu karijeru.

U konzaltingu sam deset godina i prošao sam u karijeri sve pozicije od entry-level konzultanta do partnera. U tih deset godina sam vodio pedesetak projekata u regiji SEE primarno u telekomima i energetici, no kasnije i u retail/consumer business sektoru za vodeće i najveće tvrtke u regiji. Prije karijere u konzaltingu radio sam za Intel i Ericsson, radeći na vrhunskim R&D projektima gdje sam razvio svoja tehnološka znanja i analitičke vještine.

Što je po Vašem mišljenju ključno za uspješnu karijeru u poslovima konzaltinga?

"Dare, share, care" – imati petlju i preuzeti na sebe izazov i odgovornost rješenja najzahtjevnijih projekata s klijentima, ne biti sebičan oko znanja već ga stalno dijeliti s drugima i tako usavršavati svoje kompetencija te konstantno razvijati vlastiti network i investirati u njega.

Komentirajte prvi

New Report

Close