Dragan Bilać novi direktor Hrvatske kontrole zračne plovidbe

Autor: Poslovni.hr/Hina , 01. ožujak 2013. u 19:29
Guliver/Thinkstock

Odluka stupa na snagu danom donošenja, a primjenjuje se od 8. ožujka ove godine.

Nadzorni odbor Hrvatske kontrole zračne plovidbe (HKZP) imenovao je danas za novoga direktora Dragana Bilaća, dosadašnjeg voditelja Ureda za sigurnost i kvalitetu HKZP -trgovačkoga društva u vlasništvu Republike Hrvatske za obavljanje poslova kontrole zračne plovidbe u Republici Hrvatskoj.

Odluka stupa na snagu danom donošenja, a primjenjuje se od 8. ožujka ove godine, priopćila je savjetnica za informiranje i odnose s javnošću HKZP-a Marina Halužan. Ističe kako će novi direktor poseban naglasak dati stručnom osposobljavanju, intenzivnom ulaganju u nove tehnologije u skladu sa zahtjevima interoperabilnosti SES-a, kao i proaktivnoj ulozi HKZP-a u Funkcionalnom bloku zračnoga prostora središnje Europe, a Bilać je u posljednje četiri i pol godine bio predsjednik Povjerenstva za upravljanje sigurnošću toga bloka.

Na javni natječaja stiglo je šest kandidatura. Nadzorni odbor HKZP-a pod predsjedanjem profesora Darka Prebešca imenovao je danas za novoga direktora Dragana Bilaća, koji je istaknuo da mu je cilj da HKZP postane jedan od vodećih pružatelja usluga u zračnoj plovidbi u Europi do kraja Drugog izvještajnog razdoblja Jedinstvenog europskog neba (SES RP 2), odnosno do 2019. godine. U programu rada, među ostalim, naveo je kako će poduzeti čvrste korake da se unaprijede poslovni procesi te da se održava i poboljšava razina sigurnosti zračnoga prometa, kvalitete usluga i cjelokupnih performansi.

Dragan Bilać, rođen je 1970. i diplomirani je inženjer elektrotehnike. Karijeru je počeo u tehnici Croatia Airlinesa, nastavio u Siemensu u području mreža mobilnih komunikacija, a 2003. dolazi u HKZP gdje najprije radi kao projektni menadžer sigurnosti u najužem projektnom timu modernizacije hrvatskoga sustava za upravljanje zračnim prometom i izgradnje novog centra oblasne kontrole. Od 2006. vodio je uspostavu sustava upravljanja sigurnošću zračnoga prometa u HKZP-u u skladu s Eurocontrolovim standardom ESARR 3, a od 2007. vodio je Ured za sigurnost i kvalitetu.

Komentirajte prvi

New Report

Close