Dobio posao u tvrtki u kojoj je želio raditi i u njoj je već 12 godina

Autor: Tomislav Hrastovčak , 22. svibanj 2014. u 13:56
Berislav Horvat

Berislav Horvat nedavno je imenovan Country Managing Partnerom u tvrtki za reviziju i porezno savjetovanje Ernst & Young Hrvatska, u kojoj radi od 2002. godine.

Berislav Horvat nedavno je imenovan Country Managing Partnerom u tvrtki za reviziju i porezno savjetovanje Ernst & Young Hrvatska, u kojoj radi od 2002. godine. Horvat je diplomirani ekonomist, ovlašteni revizor pri Hrvatskoj revizorskoj komori i član Udruge ovlaštenih i certificiranih revizora u Velikoj Britaniji (FCCA), a u razgovoru za Poslovni.hr govori više o svom profesionalnom putu i novoj poziciji.

Koji su Vaši glavni zadaci i poslovi na poziciji Country Managing Partnera u EY?

Gledajući širu sliku, kako je globalni prioritet EY-a izgraditi bolje poslovno okruženje, fokusirat ću se na to kako mi kao EY možemo pomoći u unapređenju poslovnog okruženja u Hrvatskoj. Smatram da EY u ovom dijelu najbolje pomaže kroz svoje usluge te razvoj talenata, tako će se moji glavni zadaci i poslovi konkretnije fokusirati na upravljanje razvojem naših ljudi, te na predstavljanje mogućnosti EY-a na hrvatskom tržištu. U ovom dijelu jako će biti bitan razvoj savjetodavnih usluga te koordinacija svih naših odjela kako bi, uz podršku globalne mreže, na lokalnom tržištu ponudili puni opseg i kvalitetu usluga.

Opišite nam kako je tekla Vaša karijera u EY?

Karijeru u EY-u sam započeo 2002. godine kao asistent, gdje sam radio kao član tima na poslovima revizije i raznim savjetodavnim projektima. Od tada sam napredovao prvo na seniorsku a naknadno i na menadžersku poziciju. 2012. godine postajem partner u EY-u i vodim timove na poslovima revizije i povezanim uslugama za klijente iz različitih sektora, s posebnim fokusom na sektore široke potrošnje, telekomunikacija, nekretnina i private equity. Odgovoran sam bio i za pokretanje savjetodavnih usluga u kojima do prošle godine nismo bili značajno prisutni na hrvatskom tržištu, dok u svijetu imamo oko 26.000 konzultanata. Danas je naš Odjel savjetovanja u mogućnosti klijentima u privatnom i javnom sektoru pružiti različite konzalting usluge poput unapređenja poslovanja i procesa, upravljanja projektima, pomoći državi u povlačenju novca iz EU fondova, IT savjetovanja, poslovne inteligencije i podrške pri infrastrukturnim projektima.

Što Vas je privuklo karijeri u sektoru revizije?

Moja karijera je počela još tijekom studija kada sam radio u privatnom sektoru. Nakon završetka školovanja, na poticaj jednog headhuntera, počeo sam razmišljati o karijeri koju želim i zaključio da bih htio nešto što će mi pružiti veliku mogućnost razvoja i napredovanja. Kako sam završio smjer računovodstvo, razgovarao sam s prijateljima koji su već započeli karijere u jednoj od „Big 4“ kompanija te zaključio kako je to najbolji put za nekog tko želi puno naučiti, a pritom i brzo napredovati. Od svih firmi „velike četvorke“, EY mi se učinio kao idealna firma u kojoj bih želio započeti građenje svoje karijere. Igrom slučaja točno u to vrijeme EY je tražio asistente u reviziji te sam nakon selekcijskog postupka, na kraju i dobio posao u firmi u kojoj sam i želio raditi.

Što biste poručili svakome tko želi slijediti profesionalan put sličan Vašem?

Vrlo je važno znati da ovakva karijera znači puno odricanja i truda. Često nećete imati vremena za druženja i prijatelje, ali bitno je da se ipak potrudite i napravite barem malo mjesta i za ovaj važan dio života. Vrlo je važno biti konstantno proaktivan u obavljanju svojih zadataka, ali isto tako i u pronalaženju i predlaganju poboljšanja. Također je važno biti ustrajan u tome što čovjek radi i konstantno raditi na sebi i na unapređenju svojih vještina. S vremenom je potrebno razumjeti tržište, znati koristiti dostupne resurse, ali i biti otvoren za nova rješenja i ideje. Najvažnije je oko sebe imati kvalitetne ljude i timove i organizaciju koja vas podržava i stalno izaziva da idete naprijed. Tada je zaista sve moguće i sve uloženo će vam se višestruko vratiti. Ako netko želi takvu karijeru, preporučujem da nam se pridruži u EY-u.

Komentirajte prvi

New Report

Close