Davor Runjak novi direktor prodaje Poslovne inteligencije

Autor: Poslovni.hr , 15. travanj 2013. u 15:34
Davor Runjak

Timu Poslovne inteligencije pridružio se Davor Runjak na poziciji Direktora prodaje s fokusom na razvoj prodaje u Hrvatskoj i Zapadnoj Europi.

Timu Poslovne inteligencije pridružio se Davor Runjak na poziciji Direktora prodaje s fokusom na razvoj prodaje u Hrvatskoj i Zapadnoj Europi, priopćeno je iz tvrtke.

Poslovna inteligencija d.o.o. je regionalni lider u području implementacije analitičkih sustava, ističe se u priopćenju. U posljednjih nekoliko godina je sa svojim rješenjima sve značajnije prisutna u Europskoj uniji i Švicarskoj gdje ostvaruje više od 50 posto prihoda od usluga. Davor Runjak će kao Direktor prodaje biti zadužen za širenje poslovanja na nove segmente i nova tržišta, s fokusom na razvoj prodaje u Hrvatskoj i Zapadnoj Europi.

Davor Runjak se po završetku Poslovne informatike na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu zapošljava u HINA-i, iz koje nakon dvije godine prelazi na HRT. Tijekom tog dijela karijere imao je priliku, u ulozi ICT specijalista, sudjelovati na inovativnim ICT projektima. Nakon toga, kao suvlasnik startup tvrtke Interactive1 Group u Londonu, upoznaje i razvija tržište Zapadne Europe. Po povratku iz Velike Britanije, karijeru nastavlja u Hewlett-Packardu kao Services Sales Manager, te u Oracleu Hrvatska kao Consulting Manager. U međuvremenu je također završio i EMBA program na Cortugli Business Akademiji.

Na poziciju Direktora prodaje u Poslovnoj inteligenciji dolazi s pozicije Direktora prodaje i odnosa s klijentima IN2 Grupe. U tvrtku donosi iskustvo u razvoju poslovanja i prodaji poslovnih rješenja, usluga i softvera.

"Rad u Poslovnoj inteligenciji je zaista novi veliki izazov i korak dalje u mojoj karijeri. Vjerujem da ću uspješno ujediniti znanja koja sam godinama stjecao vodeći IT startup u Velikoj Britaniji te segmente prodaje i usluga nekih od vodećih IT tvrtki u Hrvatskoj. Model razvoja Poslovne inteligencije na stranim tržištima je odličan te sam siguran da ću doprinijeti ostvarenju još boljih rezultata u sljedećem periodu", naglasio je Davor Runjak.

"Pozitivan trenutak rasta prihoda, broja zaposlenih i udjela izvoza u ukupnim prihodima u 2012. godini nastavlja se i u tekućoj godini. Iskusni stručnjak u području prodaje IT rješenja poput Davora Runjaka idealan je za poziciju našeg Direktora prodaje. Izuzetno smo sretni što se pridružio našem timu i zaista puno očekujemo od njega. I ove i sljedeće godine planiramo daljnji ambiciozni rast na postojećim i novim tržištima", rekao je Dražen Oreščanin, predsjednik Uprave Poslovne inteligencije.

Komentirajte prvi

New Report

Close