Collini ‘prekomanda’ na vrući teren u Beč

Autor: Jadranka Dozan , 09. veljača 2016. u 22:00
Romeo Collina, zamjenik predsjednika Uprave Zabe

Drugi, a neki kažu i ‘tihi prvi’ čovjek Zabe odlazi, u svibnju stiže C. Cesario.

Romeu Collini, zamjeniku predsjednika Uprave Zagrebačke banke, ali prema mnogima glavnom "vladaru" banke, četverogodišnji je mandat započeo prije godinu dana, ali iz milanske središnjice UniCredita već je dobio "prekomandu" – u Beč.

 Imenovan je za poslovnog direktora za komercijalno bankarstvo i ujedno zamjenika izvršnog direktora Bank Austrije, članice grupe UniCredit pod čijom su nadležnošću (bile) njezine regionalne operacije, uključujući i Hrvatsku. Iz sjedišta talijanske gurpacije prošli su tjedan potvrdili tu, ali i niz drugih kadrovskih rošada potaknutih nešto prije najavljenim restrukturiranjem austrijske banke, u prvom redu poslovanja s građanima.

Ta "metla" trebala bi rezultirati golemim uštedama i uključuje znatno rezanje broja zaposlenih, što su nepopularne misije za ljude od velikog povjerenja. Collina to očito jest, a njegov odlazak sugerira i da stvari u Zabi, koja je također prošla određena preslagivanja, fukcioniraju dobro. Collinino će mjesto u Upravi Zabe od svibnja preuzeti Claudio Cesario, izvršni direktor UniCredit banke u Srbiji. U sklopu planirana preustroja upravljanje velikim UniCreditovim odjelom za srednju i istočnu Europu, koji je iz Beča dosad vodio Carlo Vivaldi, preuzet će milanska središnjica, u koju prelazi i Vivaldi.

Komentirajte prvi

New Report

Close