Bojana Mandić preuzela strateške komunikacije tvrtke Pet minuta

Autor: Poslovni.hr , 15. travanj 2013. u 17:17
Bojana Mandić

Pet minuta je okrenuta prema svjetskom tržištu što dokazuje podatak da je u 2012. godini više od 90 posto prihoda ostvareno izvozom.

Početkom travnja zagrebačkom timu tvrtke Pet minuta se pridružila Bojana Mandić, informatičkoj zajednici poznata kao PR savjetnica i osnivačica inicijative Girl Geek Dinners Hrvatska, a preuzet će vođenje ljudskih resursa, komunikaciju s medijima i organizaciju tehnoloških događanja, priopćeno je iz tvrtke Pet minuta.

Tvrtka Pet minuta je vodeća hrvatska tvrtka u razvoju mobilnih aplikacija i rješenja za sve mobilne platforme, s uredima u Zagrebu, Osijeku i New Yorku. Tijekom proteklih šest godina postojanja tvrtka je pružila potporu više desetaka klijenata u 15-ak zemalja širom svijeta u osmišljavanju i planiranju njihove mobilne strategije i prisutnosti, a danas zapošljava 50 vrhunskih razvojnih inženjera i inženjerki, dizajnera i stručnjaka za dizajn i korisničko iskustvo koji razvijaju visokokvalitetne mobilne aplikacije.

“Razvoj tvrtke pratim još od njenih početaka, a s obzirom da je moja zanimacija uvijek bila vezana uz tehnologiju rad u tvrtki Pet minuta za mene osobno predstavlja sjajan izazov. Moja uloga će, osim komunikacije s medijima, biti i stalna potraga za inovativnim stručnjacima i stručnjakinjama, te osiguravanje neometane komunikacije zaposlenika tvrtke koja danas broji pedeset zaposlenika“, izjavila je Bojana Mandić, voditeljica komunikacija u Pet minuta.

Pet minuta je okrenuta prema svjetskom tržištu što dokazuje podatak da je u 2012. godini više od 90 posto prihoda ostvareno izvozom, s tim da je 75 posto prihoda ostvareno na tržištu SAD-a. Real Networks, Verve Mobile, Livewire Mobile, AVL, MeetMoi, Recomy, Core Media i OLX su samo neki od inozemnih klijenata s kojima je Pet minuta ostvarila dugoročnu suradnju, dok na regionalnom tržištu surađuje s velikim tvrtkama kao što su T-Mobile, Mobilkom Austria, Allianz, Hrvatska turistička zajednica i Agrokor.

„Tvrtka je za ovu godinu predvidjela daljnji rast tako da smo u kontinuiranoj potrazi za talentiranim kadrom. Želimo mladim ljudima koji su pri završetku fakulteta računarskog usmjerenja, te onima koji razmišljaju o odlasku u inozemstvo u potrazi za boljom perspektivom, pokazati kako svoju karijeru mogu graditi u Hrvatskoj jer postoje tvrtke koje im mogu ponuditi zanimljiv, inovativan i dobro plaćen posao. Osim organizacije idućeg ZG Tech Meetupa kojeg upravo pripremamo, u narednim mjesecima planiramo još aktivnosti od interesa za široku zajednicu. Zajedno sa ShoutEmom (Dovikivati d.o.o.) zapošljavamo više od 60 ljudi te će nam Bojanin dolazak značajno pomoći u upravljanju internim ljudskim potencijalima te komunikaciji s budućim zaposlenicima.“, izjavio je Luka Abrus, direktor Pet minuta.

Svoje profesionalno usavršavanje u odnosima s javnošću Mandić je započela 2006. godine za vrijeme studija informatike na Odsjeku za informacijske znanosti pri Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Zbog svoje obrazovne podloge i velikog poznavanja informacijske tehnologije, pretežito je radila na IT klijentima koji uključuju Microsoft, Algebru, Visoku školu za primijenjeno računarstvo i RightPhone. Mandić je posebno poznata u IT zajednici kao osnivačica inicijative Girl Geek Dinners Hrvatska koja okuplja djevojke i žene iz IT sektora, te po organizaciji neprofitnih volonterskih radionica programiranja RailsGirs i PyLadies s ciljem promicanja ICT zanimanja i razbijanja stereotipa o IT zaposlenjima kao tradicionalno muškim zanimanjima, ističe se u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close