Nakon trenerske karijere Alex Ferguson prodaje vina vrijedna 3,5 milijuna eura

Autor: Poslovni.hr/Hina , 16. travanj 2014. u 14:35
Foto: Fotolia

Čak 75 posto kolekcije dolazi iz najeksluzivnije vinarije na svijetu “Domaine de la Romanee-Conti”, koja se nalazi u francuskoj pokrajini Burgundiji.

Legendarni trener Manchester Uniteda Alex Ferguson, koji je prošle sezone otišao u mirovinu, ponudit će svoju kolekciju skupocjenih vina na aukcijama u Hong Kongu i Londonu, a aukcijska kuća Christie's procjenjuje vrijednost pet tisuća boca vina na tri i pol milijuna eura.

Čak 75 posto kolekcije dolazi iz najeksluzivnije vinarije na svijetu "Domaine de la Romanee-Conti", koja se nalazi u francuskoj pokrajini Burgundiji.

"Riječ je o vinima koja su među najtraženijima na tržištu, ona neće samo privući obožavatelje Alexa Fergusona, već i prave vinoljupce", kazao je David Elswood, stručnjak za vina iz aukcijske kuće Christie's.

Prva aukcija bit će 24. svibnja u Hong Kongu, i na njoj bi trebalo biti prodano 60 posto Fergusonove kolekcije. Druga će biti održana u lipnju u Londonu, gdje je plan prodati 30 posto kolekcije, a preostalih 10 posto prodat će se putem interneta.

Komentirajte prvi

New Report

Close