Alena Premužaka naslijedio Ivica Kranjčić

Autor: Marija Brnić , 18. studeni 2015. u 22:00
Alen Premužak odlazi na čelo Dalekovoda/Borna Filić/PIXSELL

Dosadašnji član Uprave dobio mandat do 25. travnja iduće godine.

Ivica Kranjčić novi je predsjednik Uprave Hrvatske pošte (HP). Na toj poziciji naslijedit će s prvim danom prosinca Alena Premužaka, koji je nakon tri i pol godine nedavno objavio da odlazi na čelo Dalekovoda.

Iako se nakon objave Premužakove odluke o odlasku u krugovima Pošte nagađalo kako će otkaz dati i Kranjčić, koji je od 2012. bio član Uprave, Kranjčić će se još neko vrijeme zadržati u toj državnoj tvrtki. Prema jučer usvojenoj odluci Nadzornog odbora Hrvatske pošte, naime, mandat novog predsjednika Uprave trajat će do 25. travnja iduće godine. Jučer nije bilo informacija ima li Kranjčić interesa i nakon toga ostati u Pošti.

Kranjčić je karijeru u Pošti, inače, počeo prije Premužaka, i to još 2009., kad je postavljen na poziciju direktora sektora informacijskih tehnologija. Prije toga, prema dostupnim informacijama, bio je direktor u informatičkoj tvrtki NPS Zagreb, koja je u međuvremenu ugašena. U Pošti je prije dolaska Alena Premužaka na poziciju predsjednika Uprave Kranjčić napredovao i preuzeo posao izvršnog direktora Divizije podrška, s koje je potom pozvan na funkciju člana Uprave. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Sve bolji od boljeg. Jednom rječju, elita!!!

New Report

Close