Alen Premužak postaje predsjednik Uprave Dalekovoda

Autor: Poslovni.hr , 11. studeni 2015. u 10:38
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Istodobno, Nadzorni odbor imenovao je Premužaka za predsjednika Uprave, a Helenu Jurčić Šestan, Mirka Leku i Branimira Alujevića za članove Uprave Dalekovoda.

Na mjestu predsjednika Uprave Dalekovoda Paška Velu će od 1. prosinca naslijediti Alen Premužak, koji je posljednje tri i pol godine na dužnosti predsjednika Uprave Hrvatske pošte, izvijestili su u srijedu iz Dalekovoda.

Kako se navodi u priopćenju, Nadzorni odbor Dalekovoda u utorak je donio odluku o razrješenju dosadašnjeg predsjednika Uprave Vele, kao i članova Uprave Adrijane Raković i Željka Lakića. Pri tome Vela i Raković napuštaju Dalekovod, a Lakić ostaje u tvrtki, ali na novoj dužnosti.

Istodobno, Nadzorni odbor imenovao je Premužaka za predsjednika Uprave, a Helenu Jurčić Šestan, Mirka Leku i Branimira Alujevića za članove Uprave Dalekovoda. Jedini dosadašnji član Uprave koji će to i ostati je Marko Jurković.

"U mandatu razriješenih članova Uprave u društvu Dalekovod učinjeni su značajni pomaci, kako na stabilizaciji poslovanja društva po zaključenju predstečajne nagodbe i provedenoj dokapitalizaciji, tako i na započinjanju sveobuhvatnog procesa restrukturiranja u modernu, globalno orijentiranu kompaniju", navodi se u priopćenju Dalekovoda. 

Danas, kako dodaju, "pred društvom stoje novi izazovi u sferi ostvarivanja značajnijeg rasta i razvoja poslovanja, primarno na inozemnim tržištima, usporedno s finalizacijom internih procesa restrukturiranja".

Premužak dolazi u Dalekovod s mjesta predsjednika Uprave Hrvatske pošte, Jurčić Šestan s mjesta članice Uprave za financije u koncernu Sunce, a Leko se vraća u Dalekovod iz Siemensa. Alujević je, pak, do imenovanja u Upravu imao dugogodišnju inženjersku karijeru u Dalekovodu s iskustvom na poslovima međunarodnog ugovaranja, navode iz Dalekovoda.

"Društvo smatra da će u individualnim i timskim kompetencijama nove Uprave imati vodstvo koje će nastaviti započete procese restrukturiranja te omogućiti realizaciju postavljenih ciljeva i dugoročan prosperitet Dalekovoda kao međunarodno etablirane moderne kompanije", zaključuju iz Dalekovoda.

Komentari (1)
Pogledajte sve

KrimOs…
Zadnja odluka sa mjesta PU Pošte je kupovina firme koja vrijedi 2 kg blata i to pazi… od vlasnika dalekovoda.

Kukuriku makinacije na najjače…

Šta napraviše od nekad sjajne firme…

New Report

Close