8 zanimljivosti iz života Marka Zuckerberga

Autor: Poslovni.hr , 02. kolovoz 2014. u 13:32
Foto: Reuters

Unatoč velikom materijalnom bogatstvu, Zuckerberg je poznat po svojoj skromnosti i humanitarnom duhu.

Kao jedan od troje ljudi koji imaju više milijardi na računu nego proživljenih godina, pitanje je dana kada će Mark Zuckerberg postati najbogatiji čovjek na svijetu. No, unatoč velikom materijalnom bogatstvu, Zuckerberg je poznat po svojoj skromnosti i humanitarnom duhu, piše Business Insider.

Pogledajte osam stvari koje ga prikazuju u drugačijem svjetlu:

Majica s kapuljačom

Unatoč milijardama, Mark Zuckerberg vodi prilično skroman život, a to se vidi i u odijevanju – ne odvaja se od svoje majice s kapuljačom.

Donacije

2013. godine donirao je čak četiri milijarde dolara u zakladu Silicon Valley Community. Osim toga, darivao je novac javnoj školi u Newarku, te neprofitnom Internet.org-u.

Volkswagen

Zuckerberg je poprilično skroman i po pitanju automobila. Uz široku ponudu na tržištu, on je odabrao crni Volkswagen GTI vrijedan 30.000 dolara.

Lice Facebooka

U Singapuru je održana izložba kineske umjetnice Zhu Jia pod nazivom "The Face of Facebook". Pogađate, Mark Zuckerberg bio je glavni motiv svih slika.

Osoba godine

2010. godine ugledni magazin Times proglasio ga je osobom godine, a na pri vrhu lista našao se i u izboru Vanity Fair-a i Forbesa.

Uspješna sestra

Malo tko zna, ali Markova sestra također je uspješna u svom poslu. Prošle godine objavila je knjigu i glumila u predstavi s Broadwaya "Rock of Ages".

Vrijeme u Kini

Zajedno sa svojom suprugom Priscillom Chan, svakog prosinca putuje na dva tjedna u Kinu kako bi proveli vrijeme s njenom rodbinom. Imaju i psića koji se zove Zvijer.

Programirao sa 12 godina

Sa 12 godina, Zuckerberg je već programirao. Na Atari BASICU stvorio je program za poruke koji je njegov otac koristio u svojoj ordinaciji.

Komentirajte prvi

New Report

Close