Zvijezdi 14,2 milijuna kuna iz Programa ruralnog razvoja

Autor: Poslovni.hr/Hina , 23. veljača 2017. u 12:05
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Riječ je o sredstvima odobrenima iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. za dovršena ulaganja u sklopu operacije 4.2.1. ‘Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima’.

Zagrebačkoj tvornici ulja Zvijezda, članici koncerna Agrokor, iz Programa ruralnog razvoja isplaćeno je 14,2 milijuna kuna za dovršenu investiciju u objekt za preradu žitarica i uljarica, izvijestili su u srijedu iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju

Riječ je o sredstvima odobrenima iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. za dovršena ulaganja u sklopu operacije 4.2.1. ‘Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima’.

Zvijezdi je, navode iz Agencije, isplaćeno 14,22 milijuna kuna za ulaganje u građenje te opremanje objekata za preradu žitarica, uljarica i industrijskog bilja s pripadajućom unutarnjom i vanjskom infrastrukturom.

Ukupno je do sada korisnicima unutar Operacije 4.2.1. za prihvatljiva ulaganja isplaćeno više od 58 milijuna kuna, za više od 40 korisnika, među kojima su i neke od najvažnijih hrvatskih prehrambenih industrija, poput županjske Sladorane, PPK Karlovačke mesne industrije, Agrolagune, mliječne industrije Zdenka, Paške sirane, Tvornice šećera Viro, PIK-a Vrbovec i dr.

Uz njih, sredstva iz ove mjere Programa ruralnog razvoja dobilo je i 10-tak manjih proizvođača, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrta ili zadruga. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

Vanbilancni sin pegla tati bilancu.

Spašavanje Todorića u tijeku. Samo da podsjetim da je nedavno HBOR dao Agrokoru 43 mil. €.

New Report

Close