Ne mogu prodati zemljište ni po 15 kuna za kvadrat

Autor: Agencija VLM , 12. veljača 2014. u 09:15
Thinkstock

Jedna je tvrtka u pismu namjere ponudila 9 kuna po četvornom metru, ali je Grad odlučio ponoviti natječaj i ponuditi zemljište po cijeni od 10 kuna za kvadrat.

Ni nakon tri raspisana natječaja Grad Županja ne može prodati 60 000  četvornih metara neizgrađenog građevinskog zemljišta u gospodarskoj zoni iako je cijena vrlo pristupačna, a u odnosu na razvijenije dijelove Hrvatske, gdje su i do 100 ili 200 eura po četvornom metru, gotovo i smiješna.

Na prva dva natječaja istaknuta je početna cijena od 20 kuna po kvadratu i tri tvrtke koje su se obvezale da će izgraditi proizvodne objekte kupile su na prvom natječaju dio zemljišta po ovoj vrlo povoljnoj  cijeni. Budući na drugom natječaju nije bilo zainteresiranih ponuditelja, cijena je spuštena na 15 kuna, no ni ta cijena nije pobudila zanimanje među investitore. Jedna je tvrtka u pismu namjere ponudila 9 kuna po četvornom metru, ali je Grad odlučio ponoviti natječaj i ponuditi zemljište po cijeni od 10 kuna za kvadrat. 

U Gradu objašnjavaju kako je cijena zemljištu pala jer preko njega prolazi dalekovod, pa je na najvećem dijelu zemljišta nemoguća bilo kakva izgradnja objekata što, vjerojatno, odbija investitore.

Komentirajte prvi

New Report

Close