Na području ove županije kreće subvencioniranje stambenih kredita bez obzira na godine života

Autor: Poslovni.hr , 13. veljača 2019. u 10:06
Foto: Marko Mrkonjić / Pixsell

Projekt je namijenjen hrvatskim državljanima s prebivalištem i radnim odnosom na području ove županije bez obzira na godine života, za kupnju stana ili kuće na području županije.

Osječko-baranjska županija pokreće novi projekt nazvan "Stambeni krediti u funkciji poticanja gospodarstva". Projekt će i službeno biti predstavljen na sjednici Županijske skupštine osječko-baranjske najavljenoj za idući tjedan, kao posve nova mjera kojom se nakon poticanja poduzetništva, potom osiguranja boljih uvjeta za učenike (za osnovce besplatna prehrana, za srednjoškolce i studente subvencionirani prijevoz i stipendije), sada okreću i obiteljima.

– Kako bi dodatno motivirali obitelji da ostanu živjeti u Slavoniji i Baranji pokrećemo projekt sufinanciranja stambenih kredita s jedan posto. Pozivam gradove i općine s područja naše županije da pronađu način i uključe se u provedbu ove mjere s dodatnim postotkom kako bi pomogli kupnju stana ili kuće obiteljima s njihovog područja. Uz posao, stambeno pitane jedna je od osnovnih stvari koje brinu mlade obitelji, a ako im u tome pomognemo siguran sam da ćemo pomoći i poboljšanju demografske slike Savonije i Baranje – kaže osječko-baranjski župan Ivan Anušić.

Projekt je namijenjen hrvatskim državljanima s prebivalištem i radnim odnosom na području ove županije bez obzira na godine života, za kupnju stana ili kuće na području županije. Provodi se subvencioniranjem kamatne stope od jednog postotnog poena na odobreni kredit poslovnih banaka (s kojima Županija zaključi ugovor o poslovnoj suradnji u provođenju projekta), prvih deset godina otplate kredita, uz minimalan rok otplate od 15 godina. Kredit se odobrava za kupnju stana ili kuće, do iskorištenja ukupnog kreditnog potencijala u iznosu od 50 milijuna kuna. Najviši iznos kredita koji će Županija subvencionirati je 500 tisuća kuna, stambeni kredit može biti i veći od toga iznosa, ali će razliku financirati korisnik kredita.

Komentirajte prvi

New Report

Close