Župani bi ministra okoliša s kojim mogu relevantno razgovarati

Autor: Poslovni dnevnik , 15. rujan 2016. u 21:59
Koprivničko-križevački župan Darko Koren/M. Prpić/PIXSELL

Koren je uvjeren da je ministrove vizije nemoguće realizirati u kratkom roku.

Sa sjednice Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija župani su iz Šibenika poručili da bi prihvaćanje novog Plana gospodarenja otpadom, kakvog predlaže Mostov tehnički ministar zaštite okoliša Slaven Dobrović, nanijelo goleme štete.

Koprivničko-križevački župan Darko Koren izjavio je kako je osobno inicirao točku vezanu za plan gospodarenja otpadom, kao predstavnik projekta gradnje centra za gospodarenje otpadom sjeverozapadne Hrvatskem koji obuhvaća četiri županije i koji se provodi 10 godina. Unatoč tome, naglasio je, projekt je zaustavljen. Koren je uvjeren da je ministrove vizije nemoguće realizirati u kratkom roku, jer bi takvo što za posljedicu imalo goleme štete.

Zbog toga, poručio je, župani priželjkuju ministra "s kojim će moći relevantno razgovarati". Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina je za prijedlog Mosta da se masa plaća u lokalnoj samoupravi smanji za 15 do 20% rekao kako je nepristojno propisivati drugome što će imati za ručak. Predsjednik Zajednice županija Goran Pauk izvijestio je da su župani na sjednici potpisali Deklaraciju o važnosti političkog uvažavanja i suradnji župana, za koju je kazao da je srž političkog djelovanja i suradnje na dobrobit građana.

Komentirajte prvi

New Report

Close