Župan Komadina sa suradnicima posjetio Cres

Autor: Poslovni.hr , 29. travanj 2015. u 09:44
Dusko Marusic/PIXSELL

Tijekom boravka u Cresu župan je pozdravio i sudionike radionice Pilot projekta lokalnog razvoja otoka Cresa koji sufinancira i Primorsko-goranska županija

U nastavku obilaska jedinica lokalne samouprave na području PGŽ, župan Zlatko Komadina sa suradnicima, održao je jučer sastanak s gradonačelnikom Grada Cresa Kristijanom Jurjakom i gradonačelnikom Grada Malog Lošinja Garijem Cappellijem. Uz župana su bili svi njegovi zamjenici i svi županijski pročelnici. Po završetku sastanka svi sudionici izrazili su zadovoljstvo ovakvim susretima koji su prilika da se u konstruktivnom razgovoru razmotre aktualne teme i projekti te unaprijedi suradnja regionalne i lokalne samouprave.

„Danas smo s kolegama s Cresa i Lošinja raspravili djelatnosti Županije na ovom području našeg otočkog arhipelaga. Gradonačelnici su zadovoljni funkcioniranjem županijskih službi u onom djelu gdje smo kao regionalna samouprava i nadležni. Naravno da ima otvorenih pitanja, ali tu smo da ih rješavamo, kao što je primjerice zajednička želja da se izgradi fiksni most, bitno viši, na prostoru Privlake na ulazu u Lošinj, tako da svi brodovi mogu nesmetano prolaziti. Usprkos tome što smo svi na vrijeme reagirali, očito će ove godine biti problema jer se po svemu sudeći stari most neće moći popraviti, no vjerujem da će se do slijedeće pronaći rješenje“, rekao je župan Komadina te najavio početak gradnje ceste Veli-Mali Lošinj po modelu javno-privatnog sektora, turističke tvrtke Jadranka, Grada Malog Lošinja i Primorsko-goranske županije.

„U Cresu ponovno raspisujemo koncesiju za luku, ali ovaj put s puno kvalitetnijim uvjetima da bi se dobilo ulaganje u nove rive, a također je to slučaj i u Martinšćici. Napreduje i projekt Eko-centar Beli", naglasio je župan.

Govoreći o dostupnosti zdravstvenog sustava župan je rekao kako se čine napori za poboljšanje usluga u turističkoj sezoni ambulante ali i jačanje specijalističkih zdravstvenih usluga na otocima. „Kroz naše ustanove, Dom zdravlja i Hitnu, nastojimo stalno poboljšavati usluge. Mrežu donosi Ministarstvo, tako da mi ne možemo utjecati na brojeve timova. Sufinancirati se može zajedno s gradovima i općinama, što i radimo", rekao je Komadina.

Zadovoljstvo današnjim sastankom izrazio je i gradonačelnik Malog Lošinja Gari Cappelli, a gradonačelnik Cresa Kristijan Jurjako, koji je ujedno bio i domaćin sastanka, naglasio je kako su ovakvi susreti uvijek dobrodošli i prilika da se na licu mjesta razgovara o lokalnim temama. Pohvalilo je jako dobru suradnju Grada sa službama u Županiji te posebno istaknuo Ured za graditeljstvo i rad njihovog područnog ureda u Lošinju, a koji pokriva oba otoka. „Kolega Cappelli i ja smo zahvalili na promptnim rješavanjima dokumentacije što se tiče njihove nadležnosti, između ostaloga na donesenoj prvoj građevinskoj dozvoli za jednu transfer stanicu koja je u sustavu projekta Marišćina. Od pet pretovarnih stanica na području PGŽ, pretovarna stanica na otoku Cresu prva je dobila građevinsku dozvolu. Daljnje teme koje smo otvarali su lovstvo koje ide u posljednje vrijeme u pozitivnom smjeru što se tiče izlova divljači. Problemi koji postoje u zdravstvu nisu u nadležnosti Županije nego nacionalnog sustava", naglasio je Jurjako.

Tijekom boravka u Cresu župan je pozdravio i sudionike radionice Pilot projekta lokalnog razvoja otoka Cresa koji sufinancira i Primorsko-goranska županija, a iskorištena je i prilika da se zamjenica župana Marina Medarić, pročelnica za zdravstvo Đulija Malatestinić i gradonačelnik Jurjako susretnu s predstavnicama roditelja koje su željele upozoriti na nedovoljnu zdravstvenu zaštitu najmlađih.

Komentirajte prvi

New Report

Close