Župan i državna tajnica o štetama od požara

Autor: Poslovni dnevnik , 25. srpanj 2017. u 21:59
Splitski župan Blaženko Boban/Miranda Cikotić/PIXSELL

Utvrđivanje procedure za poljoprivrednike.

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban održao je sastanak s državnom tajnicom Ministarstva poljoprivrede Marijom Vučković o pripremama za korištenje podmjere 5.2. iz programa ruralnog razvoja a na temelju koje se dodjeljuju potpore za obnovu poljoprivrednog zemljišta i poljoprivrednog potencijala izgorjelog u požarima.

Kako je u utorak priopćeno iz Županije, na sastanku održanom u ponedjeljak u Splitu zaključeno je da će Splitsko-dalmatinska županija jedinicama lokalne samouprave, Gradu Splitu, Solinu i Omišu te općinama Podstrana, Šestanovac i Cista Provo, proslijediti žurnu informaciju o pregledavanju dosad sastavljenih prijavljenih šteta i onih koje sastavlja Savjetodavna služba, radi kvalitetne pripreme za korištenje podmjere 5.2. Operacije 1 – Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala.  

Ako se ukaže potreba za dodatnim radom na terenu, predmeti će se obrađivati u prostorima HGK, Županijskoj komori Split. Ministarstvo poljoprivrede će poslati na objavu izmijenjeni Pravilnik za korištenje navedene mjere, a natječaj će se objaviti između 1. i 4. kolovoza 2017. Korisnici mjere 5.2. će biti oni koji će biti evidentirani u Upisniku poljoprivrednih gospodarstava do podnošenja Zahtjeva za potporu, a zahtjevi za potporu će se podnositi od početka listopada ili ranije ako se steknu uvjeti. Prijave svih onih koji ne će koristiti mjeru 5.2. će se obrađivati u redovitoj  proceduri.

Komentirajte prvi

New Report

Close