Župan Goran Pauk odustao od kandidature za HDZ-ovu listu IX. Izborne jedinice

Autor: Poslovni.hr , 10. kolovoz 2016. u 13:21
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Obzirom da se na slijedećim lokalnim izborima namjeravam ponovo kandidirati i natjecati za mjesto župana, smatram da ne trebam zauzimati mjesto na listi i treći put i u Sabor slati zamjenu, već otvoriti prostor i ostaviti mjesto za druge kandidate s područja naše županije, rekao je Pauk

"Zahvaljujem se ovom prigodom svim članovima Županijskog odbora HDZ-a koji su mi dali svoj glas i uvrstili me među osam kandidata za listu", naglasio je pauk u priopćenju za javnost.

"Naime, moje opredjeljenje je Šibensko-kninska županija i funkcija župana koju obnašam u drugom mandatu kao direktno izabrana osoba na izborima. Smatram da mi je time dano povjerenje građana koje ne smijem iznevjeriti, pa čak ni prihvaćanjem tako časne funkcije kao što je saborski zastupnik. Tako sam se ponašao i u dva prethodna saziva Sabora kad sam mjesto izabranog saborskog zastupnika podredio interesima Županije i nastavio mandat župana. Obzirom da se na slijedećim lokalnim izborima namjeravam ponovo kandidirati i natjecati za mjesto župana, smatram da ne trebam zauzimati mjesto na listi i treći put i u Sabor slati zamjenu, već otvoriti prostor i ostaviti mjesto za druge kandidate s područja naše županije. Uz to, predsjednik sam Hrvatske zajednice županija pred kojom je i dalje veliki zadatak dokazivanja opravdanosti ovakvog županijskog ustroja RH i provođenja reformi u korist lokalne i regionalne samouprave. Naravno o mojem stavu i namjerama sam prethodno izvijestio predsjednika Plenkovića koji je iste uvažio i prihvatio", objasnio je Pauk.

Komentirajte prvi

New Report

Close