Župan Dobroslavić poziva Vladu da povuče zakon o obnovi dubrovačkih spomenika

Autor: Poslovni.hr/Hina , 06. lipanj 2013. u 12:38
Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL

Upozorio je kako bi usvajanjem ovakvoga zakonskog prijedloga država bila izuzeta od bilo kakvog ulaganja u obnovu Dubrovnika

Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić jutros je od Vlade zatražio da iz procedure povuče prijedlog Zakona o obnovi ugrožene spomeničke cjeline Dubrovnika, koji je ocijenio lošim i štetnim za Dubrovnik kao grad pod zaštitom UNESCO-a.

"Prijedlog zakona je loš, a štetan za Grad Dubrovnik i Dubrovačko-neretvansku županiju te još jednom pokazuje neprihvatljiv odnos hrvatske vlade prema hrvatskom jugu. Stoga treba prijedlog povući i bitno popraviti prije upućivanja u bilo kakvu proceduru", kazao je Dobroslavić (HDZ) na konferenciji za novinare.

Upozorio je kako bi usvajanjem ovakvoga zakonskog prijedloga država bila izuzeta od bilo kakvog ulaganja u obnovu Dubrovnika. Izrazio je nezadovoljstvo što je Dubrovačko-neretvanska županija, kao jedna od osnivača Zavoda za obnovu Dubrovnika s udjelom od 20 posto, zaobiđena u raspravi o zakonu.

Župan Dobroslavić neprihvatljivim je ocijenio da država, po Vladinu prijedlogu, ne financira obnovu Dubrovnika, ali drži upravljačka prava u Zavodu za obnovu Dubrovnika.

Do sada je Vlada imala 60 posto, Grad Dubrovnik 20 posto i Dubrovačko-neretvanska županija 20 posto, a po novom prijedlogu taj omjer se mijenja na način da Vlada i dalje ima 60 posto, Grad 30, a Županija samo 10 posto upravljačkih prava u Zavodu za obnovu Dubrovnika.

Komentirajte prvi

New Report

Close