Zračna luka Rijeka: Ponovno uspostavljena domaća linija

Autor: Poslovni.hr/Hina , 07. travanj 2014. u 15:19
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Iz Zračne luke Rijeka nakon 19 godina ponovno je uspostavljena domaća linija Osijek-Zagreb-Rijeka–Split–Dubrovnik, s povratkom iz Dubrovnika za Rijeku.

Iz Zračne luke Rijeka nakon 19 godina ponovno je uspostavljena domaća linija Osijek-Zagreb-Rijeka–Split–Dubrovnik, s povratkom iz Dubrovnika za Rijeku, rečeno je danas na redovnoj konferenciji za novinare u primorsko-goranskoj županijskoj upravi.

Nova domaća linija prometovat će do 26. listopada, a prvi let na toj liniji obavljen je prošlog petka. Na tom prvom letu, u dolasku iz Osijeka i Zagreba bilo je ukupno 7, a u odlasku za Split i Dubrovnik 9 putnika.

U Upravi Zračne luke Rijeke ocjenjuju da je broj putnika zadovoljavajući, s obzirom na to da avion Trade Air-a ima 30 sjedišta, te da riječki aerodrom od 1995. nije imao domaćeg redovnog prometa.

Župan Zlatko Komadina izvijestio je u nastavku da je prihvaćeno završno izvješće o provedbi EU projekta CIP – Inteligentna energija Europe (IEE), odnosno projekta osnivanja Regionalne energetske agencije (REA) Kvarner d.o.o. Ukupni proračun projekta bio je 345.205 eura, a ostvareno je sa 73,5 posto.

REA Kvarner nastavila je provoditi aktivnosti koje se odnose na uštede energije u javnim zgradama, dobivanje energije iz obnovljivih izvora i smanjeno ispuštanje stakleničkih plinova.

Komentirajte prvi

New Report

Close