Zračna luka ‘Franjo Tuđman’ proglašena najboljom u Europi u svojoj kategoriji

Autor: Objava za medije , 06. ožujak 2019. u 13:50
Foto: Borna Filic/PIXSELL

The Airport Service Quality (ASQ) program je ocjenjivanja kvalitete usluga zračnih luka te vodeći svjetski program, za tzv. Benchmarking, mjerenje zadovoljstva putnika kroz 37 ključnih pokazatelja uspješnosti.

Zračna luka Franjo Tuđman proglašena je najboljom u Europi u grupi onih koje su 2018. opslužile između 2 i 5 milijuna putnika, prema istraživanju o zadovoljstvu putnika uslugama "Airports Council International / Airport Service Quality" (ACI/ASQ), izvijestili su u srijedu iz Međunarodne zračne luke Zagreb.

Nakon ACI/ASQ-ove nagrade u 2017. godini, prema kojoj je Zračna luka Franjo Tuđman proglašena zračnom lukom s najvećim unapređenjem u Europi,  to je druga u nizu vrijednih nagrada vezanih za kvalitetu usluge te zračne luke.

ASQ je program ocjenjivanja kvalitete usluga zračnih luka te vodeći svjetski program za "benchmarking" mjerenje zadovoljstva putnika kroz 37 ključnih pokazatelja uspješnosti. Provode ga certificirani agenti koji intervjuiraju putnike u zračnim lukama putem specijaliziranog upitnika. Nagrađenim zračnim lukama dodijelit će se plakete na svečanoj ceremoniji dodjele nagrada, koja će se održati tijekom ACI svjetskog summita o korisničkom iskustvu na Baliju, u rujnu 2019. godine.

"Ovo iznimno postignuće svjedoči o važnosti i predanosti izvrsnosti u pružanju usluga putnicima koju su svi u Zračnoj luci Franjo Tuđman postavili kao prioritet u svom svakodnevnom radu i poslovanju", navodi se u priopćenju.

"To je nastavak naših izvrsnih rezultata i odličan uvod u skoro obilježavanje druge godišnjice otvorenja novog putničkog terminala, u kojem bilježimo kontinuirani rast prometnih rezultata. Ove nagrade nas iznimno vesele, a i obvezuju da nastavimo našim putnicima i korisnicima pružati još kvalitetniju i bolju uslugu", istaknuo je predsjednik Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb Huseyin Bahadir Bedir.

Od početka koncesijskog razdoblja zagrebačka zračna luka osvarila je rast prometa od 36 posto i dolazak novih 15 zrakoplovnih kompanija u redovitom redu letenja te je Zagreb danas povezan s 46 izravnih destinacija u Hrvatskoj, Europi i svijetu, kaže se u priopćenju.

Navodi se i da Međunarodna zračna luka Zagreb, koncesionar zračne luke Franjo Tuđman, kontinuirano provodi pripreme za svaku sezonu kroz razne projekte dodatne modernizacije operativnih procesa i proširenja kapaciteta. Tako se u srijedu pušta u promet četvrta traka za preuzimanje prtljage, što će zasigurno dodatno ubrzati protok putnika, te 

Komentari (1)
Pogledajte sve

a kategorija je “radi do ponoci, a kasnije sve do jutra se mozes slikati”

New Report

Close