Znate li kako izraditi studiju o transfernim cijenama u praksi?

Autor: Sponzorirani članak , 24. ožujak 2015. u 08:31
Foto: Thinkstock

Saznajte kako izraditi studiju o transfernim cijenama na praktičnim primjerima.

Seminar KAKO IZRADITI STUDIJU O TRANSFERNIM CIJENAMA U PRAKSI? u organizaciji Hrvatskog instituta za financije (HIF) održava se u petak 27. ožujka 2015. s početkom u 8.30 sati. Iz predavanja Kristijana Cinottija, ovl.por. savjetnika, Andrije Garofulića, ACCA saznajte:

  • Što propisuje Zakon i Pravilnik o porezu na dobit u vezi s transfernim cijenama?

  • Tko su povezane osobe?

  • Koja osoba ima porezno povoljniji položaj?

  • Što su transferne cijene?

  • Utjecaj na poreznu osnovicu kod izrade godišnje prijave poreza na dobit

  • Rashodi proizašli iz odnosa između povezanih osoba – na što paziti

  • Kako koristiti transferne cijene za optimiziranje rezultata?

  • Što se može, a što mora fakturirati povezanom društvu i pod kojim uvjetima?

  • Uporaba metoda za određivanje transfernih cijena – primjeri

  • Analiza usporedivosti i dokumentacija – primjeri

  • Praktični primjeri rješavanja problema transfernih cijena u poreznim nadzorima

  • Izrada studije o transfernim cijenama u praksi (s posebnim osvrtom na regionalna pravila – Srbija, Bosna i Hercegovina, Slovenija)

 Prijavu za sudjelovanje možete ispuniti na web stranici Hrvatskog instituta za financije www.hif.hr ili slanjem osobnih podataka na info@hif.hr (ime i prezime, poduzeće, telefon i mail) te na telefone 4677 548 ili 091/4677 548.

Seminar „Kako izraditi studiju o transfernim cijenama u praksi“ objašnjava kako između povezanih osoba rezidenata i nerezidenata može doći do razlika u cijenama u međusobnim isporukama koje se razlikuju od cijena ili drugih uvjeta isporuka koji se ugovoreni između nepovezanih osoba. Navedene razlike stvaraju probleme u dokazivanju opravdanosti cijena pred poreznim nadzorom te je stoga je od iznimnog značenja priprema podataka i dokumentacije o vjerodostojnosti transfernih cijena.

Bitno je za napomenuti da se odredbe o transfernim cijenama primjenjuju i na tuzemne (hrvatske) rezidente koji su reinvestirali dobit. Naime, porezna uprava je i uputom o sastavljanju prijave poreza na dobit za 2014. definirala takve subjekte kao subjekte u preferencijalnom poreznom položaju pa će se odredbe o transfernim cijenama primijeniti i na hrvatska društva koja su koristila olakšicu za reinvestiranu dobit.

Na seminaru će se dati odgovori kako izraditi studiju o transfernim cijenama s posebnim osvrtom na regionalna pravila.

Kristijan Cinotti je direktor Mazars Cinotti društava koja se bave revizijom, poreznim savjetovanjem i računovodstvom. Dio karijere je proveo u internacionalnim revizorskim kućama na poslovima revizije i poreznog savjetovanja. Revizijom, porezima i računovodstvom se bavi od 1998. godine. Kao direktor internacionalne revizorske kuće bio je odgovoran za poslove revizije u Hrvatskoj i razvoj poslovanja u Srbiji.

Specijalist je za područje optimiranja poreznog položaja u zemlji i inozemstvu. Posjeduje licence za ovlaštenog revizora, poreznog savjetnika, procjenitelja i računovođu. Glavni je autor knjiga: „Što poduzetnici moraju znati o financijama?“,Kako platiti manje poreza?", te knjige „Leasing u praksi“. Autor je nekoliko članaka iz područja spajanja poduzeća, leasinga i Due Diligenca. Tijekom svoje poslovne karijere, Kristijan je obavljao čitav niz poslova revizije banaka, osiguravajućih društava, proizvodnih i drugih trgovačkih društava. Osim revizije, sudjelovao je u provođenju procesa dubinskog snimanja (Due Diligence) i savjetovanjima prilikom prodaje i kupnje društava, te procjenama vrijednosti društava.

Andrija Garofulić je direktor poreznog i financijskog savjetovanja društva Mazars Cinotti Consulting d.o.o. Dio svoje poslovne karijere proveo je u internacionalnoj revizorskoj kući na poslovima računovodstva i poreznog savjetovanja. Tokom rada u računovodstvenom odjelu, bio je zadužen za sveukupno poslovanje nekoliko klijenata te povezane računovodstvene procedure. U poreznom odjelu bavio se poslovima poreznog savjetovanja, poreznih nadzora u sklopu revizije te izradom studija o transfernim cijenama.

Od zaposlenja u Mazars Cinotti Consulting d.o.o. bavi se prvenstveno poreznim pregledima, poreznim savjetovanjem, te transfernim cijenama. Kao popratne aktivnosti ističemo procjene društava, reviziju statusnih promjene te povremeno računovodstveno savjetovanje klijenata. Andrija je ko–autor knjige „Kako se pripremiti za nadzor Porezne uprave“, te ovlašteni revizor Ujedinjenog Kraljevstva (ACCA).

Sve informacije o seminaru i prijavi – www.hif.hr.

New Report

Close