Znanost biznis s tržištem od 4500 školske djece godišnje

Autor: Bernard Ivezić , 21. rujan 2016. u 21:59
N. Bakić, D. Tomašković, I. Šulentić i K. Korlević

Hrvatski telekom sa 700.000 kuna podupire edukaciju više od 1300 djece u STEM području.

Višnjanski Znanstveno-edukacijski centar pretendira postati prva škola u Hrvatskoj u kojoj će se znanost predavati djeci na jednak način kao što ih umjetnosti i sportu uče glazbene, teniske i nogometne škole diljem Hrvatske, dakle tijekom cijele godine.

Centar je u srijedu u Zagrebu najavio da će zahvaljujući donaciji Hrvatskog telekoma od 350 tisuća kuna utrostručiti broj polaznika osnovnoškolske dobi na 450 godišnje i izgraditi interdisciplinarni Laboratorij za biologiju, kemiju i astrobiologiju. Korado Korlević, voditelj Znanstveno-edukacijskog centra i osnivač Astronomskog društva Višnjan, kaže da bi znanstvene škole u Hrvatskoj mogle već imati 4500 polaznika godišnje.

"Utrostručit ćemo naš kapacitet i tako zadovoljiti tek dio potreba u Hrvatskoj", kaže Korlević. HT je s jednakim iznosom u sklopu natječaja Zajedno smo jači podupro i prvi Internet of Things (IoT) program u osnovnim školama koji vodi Institut za razvoj i inovativnost mladih. Institucija koju je osnovao investitor Nenad Bakić planira uvesti IoT u 80 osnovnih škola sa 800 učenika.

"Ovo je jezgra suvremenog školskog kurikuluma i naš je plan ovakvim akcijama potaknuti sustav na promjenu nabolje", kaže Bakić. Davor Tomašković, predsjednik Uprave HT-a, ističe da kao jedan od ključnih pokretača hrvatske ekonomije žele poduprijeti popularizaciju novih tehnologija i znanosti. "Ulaganje u STEM edukaciju mladih stručnjaka dio je naše dugoročne strategije razvoja", zaključio je Tomašković.

Komentirajte prvi

New Report

Close