‘Zlatne kune’ zagorskim poduzetnicima koji su zapošljavali i izvozili

Autor: Agencija VLM , 20. studeni 2014. u 13:02
Darko Ranogajec; Photo: Matija Topolovec/PIXSELL

U kategoriji velikih trgovačkih društava ‘Zlatnu kunu’ je dobilo poduzeće OMCO Croatia iz Huma na Sutli, od srednjih društava plaketu je dobio AQUAFILCRO iz Oroslavja, a kao malo trgovačko društvo nagrađena je tvrtka M. I. Hršak iz Krapine.

Županijska gospodarska komora Krapina na usluzi je gospodarstvenicima 20 godina. Uz obljetnicu na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća dodijeljena su i priznanja tvrtkama koje su ostvarile najbolje rezultate u 2013. godini.

Nije vrijeme za slavlja

– Ovih dana kada se spominju važni datumi za Vukovar, Škabrnju i druga mjesta, nije vrijeme za velika slavlja, a ni situacija u Gospodarskoj komori nije baš ružičasta – naglasio je Josip Grilec predsjednik Županijske komore Krapina.

Ipak, razloga za optimizam zagorski gospodarstvenici imaju, jer ostvaruju dobre rezultate, zapošljavaju te izvoze. Tako je plaketa s likom zlatne kune u kategoriji velikih trgovačkih društva dobilo poduzeće OMCO Croatia iz Huma na Sutli. OMCO više od 90 posto svoje proizvodnje plasira na inozemna tržišta. Direktor Darko Ranogajec kazao je da ga veseli što gospodarstvo u KZŽ bilježi rast.

– Naš je čovjek oduvijek cijenio rad, a u EU rad se vrednuje i donosi dodatnu vrijednost. Danas rad više nego ikad dolazi do izražaja u gospodarskom svijetu – poručio je Ranogajec.

Od srednjih društava plaketu je dobio AQUAFILCRO iz Oroslavja, koji je primjer dobrog inozemnog ulaganja. Prerađuju umjetna i sintetička vlakna i sve rade za izvoz. S obzirom da se radi o tekstilnoj grani, prosječna plaća iznosi 3214 kuna, no strani vlasnici poštuju sva prava radnika. Kao malo trgovačko društvo nagrađena je tvrtka M. I. Hršak iz Krapine. Bave se metaloprerađivačkom djelatnošću, a ulažu u novi poslovni prostor u Gospodarskoj zoni. Jedna od perjanica zagorskog gospodarstva je Dundo promet iz Radoboja, koji je tri godine za redom osvajao plaketu Zlatna kuna, čime je potvrdio izvrsnost u poslovanju. Stoga je ove godine vlasniku Marijanu  Dunaju uručena plaketa Kristalna kuna.

Nove tehnologije

– Pitaju nas kako uspijevamo, odgovor je samo rad i kvaliteta proizvoda i zato nam je kupci vraćaju. Jako je važno ulaganje u nove tehnologije i ljude – naglasio je Dunaj te najavio kako planiraju nova ulaganja i zapošljavanje.

Priznanja Komore dobile su i tvrtke za obljetnicu rada. Za 125 godina to su Zagorka i Tondach Bedekovčina, za 95 godina Inkop Poznanovec, za 60 Kotka Krapina i Regeneracija Zabok te za 40 godina Veterinarske stanice Klanjec i Donja Stubica.

Komentirajte prvi

New Report

Close