Zlatne kune tvrtkama Senko, PIB-extra i EKO-Međimurje

Autor: Agencija VLM , 26. listopad 2012. u 15:44
Međimurski župan Ivan Perhoc dodijelio je Zlatne kune najboljim međimurskim tvrtkama (PXL)

Međimursko gospodarstvo posljednjih nekoliko godina sve je bolje pozicionirano u okviru hrvatskog gospodarstva

Zlatne kune, plakete HGK – Županijske komore Čakovec za najuspješnije tvrtke u Međimurskoj županiji, ove godine otišle su u ruke direktorima tvrtki Senko i PIB-extra iz Štefanca i EKO-Međimurja iz Šenkovca. Posebno priznanje za 100 godina rada pripalo je Mesnoj industriji Vajda iz Čakovca.

Priznanja najuspješnijim tvrtkama za prošlogodišnje rezultate uručili su u hotelu Park u Čakovcu župan Ivan Perhoč, predsjednik Županijske skupštine Petar Novački i predsjednik Gospodarskog vijeća HGK – Županijske komore Čakovec Rajko Šarić. Tvrtka Senko proglašena je najuspješnijom malom tvrtkom, PIB-extra srednjom, dok je EKO-Međimurje najbolja velika tvrtka koja je prošle godine zabilježila rast od čak 39 posto! Sve su tri tvrtke izvozno orijentirane i ulažu velik novac u razvoj novih tehnologija.

– Međimursko gospodarstvo posljednjih nekoliko godina sve je bolje pozicionirano u okviru hrvatskog gospodarstva. Gospodarstvenici ne cendraju, samo oni mogu kola krize izvući iz blata – istaknuo je R. Šarić.

Komentirajte prvi

New Report

Close