Zlatar Violić zbog sukoba interesa kažnjena sa 16.000 kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 28. kolovoz 2015. u 08:32
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Za prvi slučaj Zlatar Violić kažnjena je s deset tisuća kuna, a za drugi sa šest tisuća kuna, objavio je HRT u središnjem Dnevniku.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na sjednici u četvrtak zaključilo je kako je bivša ministrica kulture Andrea Zlatar Violić bila u sukobu interesa u dva slučaja i radi toga je kažnjena s ukupno 16 tisuća kuna.

Na sjednici je Povjerenstvo, među ostalim, odlučivalo i o dva predmeta sukoba interesa vezana za bivšu HNS-ovu ministricu kulture i zaključilo da je u oba slučaja bila u sukobu interesa, odnosno da je zloupotrijebila svoje diskrecijske ovlasti prilikom imenovanja ravnatelja Državnog arhiva u Osijeku i kada je dodijelila 70.000 kuna neprofitnoj elektroničkoj publikaciji "Autograf".

Za prvi slučaj Zlatar Violić kažnjena je s deset tisuća kuna, a za drugi sa šest tisuća kuna, objavio je HRT u središnjem Dnevniku.

Povjerenstvo je utvrdilo kako je Zlatar Violić kršila uvjete, ali nije utvrdilo njezinu direktnu povezanost s osobama povezanim sa spomenuta dva predmete, već je zaključilo kako su te osobe, zbog činjenice da je bivša ministrica kulture kršila propise, procedure i uvjete, stekli određene koristi.

U slučaju sukoba interesa varaždinskoga gradonačelnika Gorana Habuša (HNS) zbog sklapanja izravnih ugovora gradskih tvrtki s tvrtkom koja se bavi posredovanjem u osiguranju u kojoj su udio imali rođaci Habuševa suradnika, Povjerenstvo je pak zaključilo kako Goran Habuš nije postupio sukladno etičkim načelima obnašanja javne službe.

Komentirajte prvi

New Report

Close