Zlatar Violić: Pulska Arena je nedovoljno iskorištena i treba ulaganja

Autor: Poslovni.hr/Hina , 20. srpanj 2014. u 15:17
Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Ministrica kulture prilikom otvaranja 61. Pulskog filmskog festivala podržala je inicijativu gradskog HNS-a za revitalizaciju pulske Arene.

Ministrica kulture i članica HNS-ova Predsjedništva Andrea Zlatar Violić podržala je u Puli inicijativu gradskog HNS-a za revitalizaciju pulske Arene, koja bi uključivala oživljavanje, brendiranje i destinacijski menadžment za Arenu. Pulski HNS je danas priopćio kako je ministrica Zlatar Violić, na marginama otvorenja 61. Pulskog filmskog festivala, s njihovim predstavnicima održala radni sastanak, na kojemu su joj predstavili svoju viziju kulturnog razvoja grada Pule. Jedan od važnih projekata je i revitalizacija pulske Arene.

"Arena je danas nedovoljno iskorištena i potrebna su veća ulaganja u ovaj najvrijedniji pulski spomenik. Trebalo bi se ugledati na slične amfiteatre u Europi, poput onog u Veroni", izjavio je predsjednik pulskog HNS-a Alen Damijanić. Najavio je kako će o tom projektu biti puno govora u narednim mjesecima, izrazivši nadu da će ih ministrica uskoro ponovno posjetiti kako bi se detaljnije govorilo o boljem iskorištavanju Arene.

"Želim izraziti svoju potporu projektu revitalizacije pulske Arene o čemu ćemo u naredim tjednima još dodatno razgovarati. Ovaj projekt bit će od velike važnosti za Pulu, ali i cijelu regiju", poručila je ministrica Zlatar Violić, prihvativši poziv da najesen ponovno posjeti Pulu.

U razgovoru su spomenuti još neki projekti koji bi brendirali Pulu tijekom cijele godine, ne samo u ljetnim mjesecima, a na sastanku je bilo riječi i o namjeri Pule da se kandidira za europsku prijestolnicu kulture.

 Inače, u Areni je sinoć započeo 61. Pulski film festival na kojem će publika moći pogledati dvanaest dugometražnih i dvanaest kratkometražnih filmova, uz dodatno prikazivanje 150 filmova na 15 različitih lokacija, te dolazak dvjestotinjak gostiju.

'Pulski filmski festival danas je najposjećenija kulturna manifestacija u Hrvatskoj, a zahvaljujući ovom festivalu Pula se razvija u kulturno-umjetničkom smislu', ističe ravnateljica Pula film festivala Gordana Restović.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Nebi se iznenadio da HNS ova ministrica ne stavi na Pulsku Arenu lijepe plastične prozore i vrata.

New Report

Close