Živi zid izabrao novo vodstvo i dignuo prijave protiv Sinčića

Autor: Poslovni.hr , 20. lipanj 2016. u 08:10
Foto: Patrik Macek / Pixsell

Za predsjednika Živog zida izabran je Siniša Gabrić, dopredsjednik je Neno Koljaja, a glavni tajnik Hrvoje Kekez, koji čine i novi glavni odbor stranke.

-Živi zid u nedjelju je u Zagrebu izabrao novo stranačko vodstvo na izvanrednoj izbornoj skupštini, na kojoj je iz vodstva Živog zida izbačen njegov čelnik i saborski zastupnik Ivan Vilibor Sinčić, protiv kojega su članovi stranačke skupštine podnijeli četiri kaznene prijave, dok je Sinčić medijima priopćio da je izvanredna skupština – protupravna.

 Za predsjednika Živog zida izabran je Siniša Gabrić,  dopredsjednik je Neno Koljaja, a glavni tajnik Hrvoje Kekez, koji čine i novi glavni odbor stranke. 

 Kaznene prijave DORH-u i Uskoku podnesene su protiv dosadašnjeg vodećeg trojca Živog zida – Ivana Vilibora Sinčića, Vladimire Palfi i Ivana Pernara, koji su bili supredsjednici Živog zida do prosinca prošle godine, rečeno je Hini nakon izvanredne skupštine održane u zagrebačkom hotelu Laguna.   

 Na izbornoj skupštini razriješeno je kompletno staro vodstvo Živog zida, izmijenjen status stranke i imenovano novo vodstvo kako bi stranka mogla normalno funkcionirati, istaknuo je Kekez nakon skupštine.

 Novi članovi skupštine ne znaju koliko Živi zid danas ima članova, a ne znaju ni kako im je stanje financija, naglasio je.

 "Tek sada očekujemo da nam to kaže gospodin saborski zastupnik i jedini član starog vodstva stranke koji nije dao ostavku. Očekujemo da dođe k nama na razgovor i legalno izabranom vodstvu stranke podastre sve podatke i dokumente i napravi primopredaju kako bismo mogli uopće utvrditi kakvo je stvarno stanje", rekao je Kekez u razgovoru za Hinu nakon skupštine. 

 Sinčić se nije odazvao današnjoj skupštini iako je, kaže Kekez, bio pozvan.  

 "Da je došao, vjerojatno bi bio izabran na neku od dužnosti zbog svoje popularnosti u javnosti. No, vjerojatno je odustao zbog pritiska četiri kaznene prijave koje su protiv njega pokrenute zbog kršenja zakona o političkim strankama te kršenja statuta stranke", kaže Kekez.

 Pojašnjava da su prijave DORH-u i Uskoku podnijeli on i novi predsjednik stranke Siniša Gabrić. Podnijeli su ih u veljači ove godine nakon niza bezuspješnih pokušaja da se nađu sa Sinčićem i dobiju uvid u stanje stranke, dodao je.

 "Jedino što nam je preostalo jest da podignemo kaznene prijave kako bismo zaštitili svoj integritet jer su u tim kriminalnim radnjama falsificirana naša imena i naši potpisi da bi se moglo raspolagati financijskim sredstvima stranke. Naše imena su krivotvorena u registru političkih stranaka u Ministarstvu  uprave, a na krivotvorenim dokumentima su potpisi Ivana Sinčića, njegove zaručnice Vladimire Palfi i Ivana Pernara", kazao je Kekez.

 Tvrdi da su Uskok i DORH  pokrenuli istragu protiv navedenog trojca u travnju ove godine.

 "Danas smo sazvali skupštinu da ih razriješimo sa svih funkcija i imenujemo nove ljude kako bismo razriješiti stanje prije izbora i skinuli sa sebe breme odgovornosti", rekao je Kekez, 

 Sinčića, kaže, nitko unaprijed ne optužuje već ga pozivaju da pruži uvid u dokumentaciju stranke i opovrgne da je sudjelovao u kriminalnim radnjama, jer postoji mogućnost  da je netko možda zloporabio njegovo ime i krivotvorio njegov potpis – u svrhu kontrole nad financijama i netransparentnog vođenja stranke i sprječavanja da članovi glavnog odbora imaju uvida u račun stranke.
 "On nam se do danas, već šest mjeseci, nije obratio iako je i javno bio pozivan preko medija. Izbjegava bilo kakav razgovor s bilo kojim članom skupštine stranke", kaže Kekez.

Poručuje i da će novo vodstvo pozvati neovisnu reviziju da pregleda sve financijske transakcije stranke, da se utvrdi činjenično stanje i način kako je

do sada vođena stranka.   

 Sinčić: Održana lažna skupština Živog zida

  Ivan Sinčić večeras je priopćio da je danas u Zagrebu održana lažna skupština Živog zida. 

 " Skupina građana u kojoj su dva bivša člana Živog zida i nekoliko nepoznatih osoba za danas je organizirala i održala protupravnu izvanrednu skupštinu stranke. Stranka Živi zid s tim događajem nema ništa, a sve što se na toj 'skupštini' dogodi je protuzakonito", naveo je Sinčić. 
 Dodaje da će "Živi zid u idućim danima, u skladu sa zakonima, podnijeti kaznene prijave protiv počinitelja".

Kekez:  Živi zid djelovao u 'dnevnom boravku'

U izjavi za Hinu Kekez je također rekao da  stranka postoji od 2011.,  a cijelo to vrijeme ne se sazivaju se nikakve skupštine ni sjednice.

 Sve se, kaže, radilo u dnevnom boravku, stranka nema ni prostorija, ni tajništva. "Ništa se nije održavalo, ali papiri su krivotvoreni i predavani u Ministasrtvo uprave. To je presedan. Mislimo da se u novijoj demokratskoj Hrvatskoj u zadnjih 25 godina takav slučaj još nije dogodio".

Ovim putem, kaže, želi poslati poruku javnosti da stranka koja je prepoznata kao borac za istinu, pravdu, poštenje, transparentnost, da je spremna prvo raščistiti svoje dvorište. Spremi su, kaže, razračunati sa svima koji misle da mogu prozivati druge, a da pritom u svojoj stranci rade puno gore stvari.

"Upravo zbog toga smatram da će javnost shvatiti da smo mi ostali vjerodostojni, jer Živi zid nije Ivan Vilibor Sinčić, ni Ivan Pernar, već tisuće aktivista koji su štitili hrvatske domove i pokušavali spriječiti pljačku Hrvatske. Smatramo da ta sveta ideja mora biti zaštićena od onih koji se ponašaju još gore, kaže Kekez.

 Kao ključni datum kada se u Živom zidu krenulo s kriminalnim radnjama, koje se još moraju ispitati, navodi početak kolovoza prošlog ljeta uoči parlamentarnih izbora. Tada su, kaže, donesene nestatutarne odluke kako bi ta manjina zavladala strankom. Od tada Živi zid tone do danas – kada smo dotaknuli dno.

 Kekez se nada da će preokret donijeti novo vodstvo koje je izabrala skupština u skladu s dosadašnjim statutom. Tvrdi da su na današnjoj izbornoj skupštini imali kvorum i sve donesene odluke su pravovaljane.

Komentari (5)
Pogledajte sve


na zadovoljstvo velike većine građana Hrvatske, svima vam je opalio takav vritanjak da umjesto durexa sada svi stavljate "libresse" :D)))

ma vritanjak je preblag izraz, stisnuli su im svima dirty sanchez*(

*After anal sex, the act of drawing a mustache on the recipient’s face with the object of penetration (usually a penis)
🙂

Samo neka se maknu, jedini njihov doprinos je povecanje broja parazita na proracunu. Plus lupetanje Sincica sa strane dok nema apsolutno nikakve odgovornosti i posljedica za sve sto izgovori.


Ovo je rušenje ZIDA ….. još mostić i to je to

hehehe, ti bi pogubio i gače da trguješ na burzi…tehnički i fundametalni indikatori sasvim drukčije izgledaju

… MOSTIČ ti je spriječio SDP da ponovo ne dođe vlast i učini štetu od još 100milijardi , srušio karamarka i panjevski HDZ te urušio kompletan sustav kadroviranja, nepotizma, korupcije i klijentelizma koje su izgradile i kojime su nas zagadile parazitske HDZ-SDP sekte i njihovi učmarenički podanici…

uglavnom, dok ste rušili mostić i ispucavali svo naoružanje, sve podmuklosti, svo licemjerstvo, prevare, podmetanja, podjele i laži, sve stanjinističko-komunističke IPD metode kojima ste raspolagali, niste uspjeli nego upravo suprotno, mostić je rasturio vas i izrastao u MOSTIČ sa tvrdim Č i na zadovoljstvo velike većine građana Hrvatske, svima vam je opalio takav vritanjak da umjesto durexa sada svi stavljate “libresse” :D))) a i ovaj raspad među anarhistima ide isključivo Mostu u korist!

Ovo je rušenje ZIDA ….. još mostić i to je to

New Report

Close