Žicom ogradili ulaz u Gradsku vijećnicu: ‘Izdajnici van iz vijećnice’

Autor: Poslovni.hr , 21. prosinac 2012. u 14:41
Dino Stanin/PIXSELL

Prosvjednici su žicom ogradili ulaz u Gradsku vijećnicu kako bi upozorili na uvjete u kojima žive, a nosili su natpise “Vrančiću, odlazi!”, “Bajiću, Zadar je spreman”, “Više nema oprosta, bando lopovska”.

Nezadovoljni gradskom vlašću i radom mnogih institucija oko 200 Zadrana, većinom stanara tzv. Galićevih zgrada u Diklu, prosvjedovalo je danas na Narodnome trgu u Zadru pod motom "Kad nepravda postane zakon, otpor postaje dužnost". Žicom su ogradili ulaz u Gradsku vijećnicu kako bi upozorili na uvjete u kojima žive, a nosili su natpise "Izdajnici van iz vijećnice", "Vrančiću, odlazi!", "Bajiću, Zadar je spreman", "Više nema oprosta, bando lopovska". Pročelje vijećnice gađali su jajima, zbog čega je intervenirala policija. Policajci su priveli dvojicu muškaraca koji su se s njima naguravali, a na obavijesnom razgovoru završili su organizatori prosvjeda Kristijan Kotlar i Josip Krolo.

Nitko iz gradske vlasti, koja je u to vrijeme bila na sjednici Gradskog vijeća, nije im se obratio niti je zadarski gradonačelnik Zvonimir Vrančić novinarima želio dati izjavu. Prosvjed je završio za jedan sat, a građani su se mirno razišli. Prosvjed je najavljen prije dva dana, a organizirali su ga stanari tzv. Galićevih zgrada u zadarskome naselju Diklu. Na konferenciji za novinare tada su objasnili da prosvjedom na glavnome zadarskom trgu žele izraziti nezadovoljstvo radom Gradske uprave, ali i oporbe, te mnogih institucija u gradu Zadru.

Stanari tih zgrada nemaju prilazni put prema svojim zgradama jer im je Nikša Milinković prije deset mjeseci zagradio dio puta koji prelazi preko zemljišta njegove majke, a cijeli je slučaj završio na Općinskome sudu.

Komentirajte prvi

New Report

Close