Žičara Sljeme ‘pojela’ pothodnike, ceste, zelene površine… Na nju potrošeno 78 milijuna više od planiranog

Autor: Poslovni.hr , 17. listopad 2019. u 09:37
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Žičara Sljeme u planovima gradske uprave, sudeći prema izvršenju proračuna za prvih šest mjeseci 2019., ima prioritet pred vrtićima, cestama, pothodnicima i zelenim površinama.

Sredstva planirana za nju višestruko su premašena, a umjesto asfalta rupe na cestama popunile su jesenje kiše, piše Vedran Brkulj za tportal.

Žičara Sljeme, koja se radi punom parom, pojela je u prvih šest mjeseci 2019. novac koji se trebao potrošiti na zagrebačke ceste pune rupa i slabo osvijetljene pothodnike u poluruševnom stanju, a bolje nisu prošle ni javne površine na kojima nije dopušten promet, kao ni zelene površine i građevine u funkciji javne namjene.

Naime, kako pokazuje izvještaj o izvršenju proračuna za prvo polugodište u dijelu koji se odnosi na Program komunalne infrastrukture, ove godine za žičaru je planirano 29 milijuna, a samo u prvih šest mjeseci potrošeno je 107,3 milijuna kuna.

Istovremeno, za nerazvrstane ceste planirano je 135,2 milijuna, realizirano je 21,8 milijuna, a bolje nisu prošle ni javne površine na kojima nije dopušten promet i zelene površine za koje je planirano 82 milijuna, no izvršeno je tek 10,1 milijun kuna…

Najgore je stanje s modernizacijom pothodnika, za koje je bilo predviđeno 16 milijuna kuna, no realizirano je okruglo nula, a s nulom je zaključilo i reciklažno dvorište u Donjoj Dubravi, za koje je bilo predviđeno 200.000 kuna.

Upravo pitanje žičare na sjednici Gradske skupštine zakazane za 23. listopada ponovno će otvoriti Tomislav Stojak, zastupnik HNS-a koji je putem Facebooka upozorio na neracionalno i neodgovorno planiranje proračuna te upravljanje javnim financijama, uz dodatak da ove godine nije bilo rebalansa proračuna.

Među kapitalnim ulaganjima u objekte društvenih djelatnosti najlošije su prošle predškolske ustanove. Za njih je u ovoj godini planirano 11,8 milijuna kuna, a u prvih šest mjeseci realizirane su tek 542 tisuće kuna, piše tportal.

Komentirajte prvi

New Report

Close