Žgomba najesen ulazi u prvi hotel

Autor: Marija Crnjak , 29. lipanj 2017. u 14:14
Boris Žgomba/Žarko Bašić/PIXSELL

Agencija će razvijati hotele u Istri, Zagrebu i srednjoj Dalmaciji.

Dvije godine nakon prve najave ulaska u hotelijerski biznis, agencija Uniline Borisa Žgombe pred potpisivanjem je nekoliko ugovora o upravljanju hotelima, a u pripremi je i par greenfield projekata koje će s investitorima razvijati Unilineova novoosnovana tvrtka Amarin.

Žgomba za sad otkriva samo jedno konkretno ime Hotela Selce s obzirom na već potpisanu suradnju o menadžmentu, a sljedeće projekte u hotelijerstvu Uniline će razvijati u Istri, Zagrebu i srednjoj Dalmaciji.

"Prva faza projekta bilo je stvaranje infrastrukture koja nam je potrebna za realizaciju tri oblika suradnje koje smo zacrtali. Prvo je upravljanje u već etabliranim hotelima, potom razvoj novih projekata zajedno s investitorom gdje u početku nastupamo kao konzultanti a potom kao menadžment kompanija, a treći model je ulazak u vlasničku strukturu. Od 30-ak projekata koje smo razmatrali trenutno smo odlučili ući u desetak, u kojima ćemo realizirati jedan od navedenih oblika suradnje", kaže Žgomba.

Kad su u pitanju menadžment projekti, radi se o hotelima kojima ili zapinje u poslovanju ili se vlasnici žele maknuti iz upravljačkog dijela. Prve ugovore o upravljanju Uniline bi trebao potpisati najesen, dok se realizacija prvog greenfield ulaganja očekuje 2019. "Odlučili smo se za hotele srednje veličine koji su na hrvatskom tržištu pomalo zanemareni a imaju jak potencijal, pogotovo za razvoj niša koje nas zanimaju, a to su zdravstveni turizam i sport", pojašnjava Žgomba. 

Komentirajte prvi

New Report

Close